Сьогодні близько 10-ї години ранку над Україною збили 30 з 38 випущених росіянами ракет

15:19
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

Сьогодні, 8 липня, під час масованої ракетної атаки близько 10-ї ранку захисники неба знищили 30 з 38 випущених російськими терористами ракет. 

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ з посиланням на Командувача Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук. Так, близько 10-ї ранку ворог завдав комбінованого ракетного удару по Україні із використанням ракет повітряного, морського та наземного базування.

Всього, за попередніми даними, російські військові злочинці випустили 38 ракет різних типів:

– 1 аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинджал»;
– 4 балістичні ракети «Іскандер-М»;
– 1 крилату ракету 3М22 «Циркон»;
– 13 крилатих ракет Х-101;
– 14 крилатих ракет «Калібр»;
– 2 крилаті ракети Х-22;
– 3 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69.

Протиповітряній обороні вдалось знищити 30 ворожих ракет:

– 1 аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинджал»;
– 3 балістичні ракети «Іскандер-М»;
– 11 крилатих ракет Х-101;
– 12 крилатих ракет «Калібр»;
– 3 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69.

– Чергова терористична атака по мирних містах. Україна в жалобі. Співчуття родинам загиблих та постраждалим. Світ має жорстко відреагувати на цей злочин. І дискусій про те чи можна завдавати ударів по військових об’єктах на території росії взагалі не повинно бути. Помстимося за кожного українця, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. Зокрема йдеться про міста Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Серед іншого, було пошкоджено будівлі дитячої лікарні «Охматдит» у Києві, у Кривому Розі – 10 загиблих та понад 30 постраждалих.

Що було відомо про наслідки атаки станом на 12-ту годину – в матеріалі за ЦИМ посиланням.

Також зазначимо, що раніше повідомлялось, що уночі ворог атакував Україну ракетами повітряного та наземного базування: чотирма Х-101 із літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків – повітряний простір Саратовської області (рф) та 2-ма балістичними ракетами «Іскандер-М» (райони пусків – Курська область (рф), ТОТ Криму).

За результатами бойової роботи протиповітряною обороною знищено 3 крилаті ракети Х-101 у Житомирській та Черкаській областях.

Графіка – ПС ЗСУ