У сервісному центрі Вінниці з’явився автомобіль, на якому складати іспити зможуть особи з інвалідністю

16:46
Автор: Vежа
Become a Patron!

У сервісному центрі МВС Вінниччини з’явився автомобіль HYUNDAI i30, на якому складати іспити зможуть особи з інвалідністю. Зробити це можна у територіальному сервісному центрі МВС №0541.

Як повідомляє регіональний сервісний центр ГСЦ МВС, він оснащений автоматичною коробкою передач та додатково — ручними важелями гальма та газу. Для зручності на кермі розміщено пульт для управління всією електронікою. Також водійське сидіння має додаткове регулювання.

Зазначено, що в Україні функціонують сім автошкіл для осіб з інвалідністю, де можна пройти навчання та отримати посвідчення водія категорії B: у Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Кропивницькому, Кам’янці-Подільському та Кривому Розі. Крім цього, запущено навчання на категорію С1 у Дніпрі. У цих школах є інклюзивні класи та спеціально обладнані автівки під потреби учня.

«Автошколи для осіб з інвалідністю» – унікальний проєкт, реалізований МВС України у рамках ініціативи Першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Мета – створення рівних можливостей для кожного, хто бажає навчитися керувати автомобілем.

Фото – сайт сервісного центру

 

 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.