Прославляла окупантів і заперечувала агресію рф проти України: на Вінниччині судитимуть інтернет-агітаторку

11:38
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

На Вінниччині судитимуть чергову інтернет-агітаторку, яка прославляла російських окупантів та заперечувала їхню агресію проти України.

Як повідомляє Служба безпеки у Вінницькій області, нею виявилася мешканка міста Могилів-Подільський Вінницької області, швачка місцевого підприємства, яке виконує замовлення для ЗСУ.

Фігурантка на власній сторінці в «Однокласниках» поширювала типові наративи кремлівської пропаганди щодо так званої «сво» на території України. У своїх публікаціях вона вважає путіна непереможним та сумує за загиблими вояками рф.

 

 

Під час обшуку у неї вилучено мобільний телефон, який використовувався для скоєння злочину. Ініційована спецслужбою експертиза підтвердила протиправний характер дій зловмисниці.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Обвинувальний акт скеровано до суду, їй загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Фото з фейсбук-сторінки УСБУ у Вінницькій області

Читайте також: На Вінниччині судитимуть інтернет-агітаторку родом з росії, яка виправдовувала російську агресію та закликала до війни з Україною

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.