FPV-дрони, “Мавіки” та тепловізійний приціл: Вінниця передала чергову допомогу бійцям

16:42
Автор: Vежа
Become a Patron!

З Вінниці оборонцям передали пів сотні FPV-дронів, 10 Mavic 3T із приладом нічного бачення і тепловізійний приціл.

Як повідомляє Вінницька міська рада, підсилили бригаду ВМР разом з громадою та Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом.

 

 

Захисники, які отримали допомогу, перебувають на одному з “найгарячіших” напрямків фронту. Секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський розповів, що саме для цієї частини – це вже четверте таке підсилення технікою. 

Військовий з позивним «Балак» зазначає, що безпілотники – це чи не найбільша потреба, адже це «очі» бійців та зброя одночасно:

– «Mavic» шукать цілі, роблять розвідку, а FPV їх уражають. Це розхідний матеріал на фронті. Тому вони потрібні завжди й багато. FPV, який коштує кількасот доларів, уражає ворожу техніку, яка коштує десятки, а то і сотні тисяч доларів, живої сили, складів. Так ми зможемо швидше перемогти.

Як нагадують у міськраді, від початку повномасштабного вторгнення громада підтримує 37 військових частин. Цьогоріч на підсилення фронту в бюджеті громади передбачили майже 1 млрд грн, третину коштів, які не входять до захищених статтей. За словами координатора Гумштабу, депутата міськради Дмитра Науменка, все обладнання придбано за запитами військових.

Фото – ВМР

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.