У Вінниці відсьогодні запрацювали відразу два ресторани McDonald’s

10:42
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінниці сьогодні, 3 листопада, після восьми місяців перерви відкрили обидва заклади популярної мережі закладів швидкого харчування McDonald’s. Заклади на Соборній, 51а та на Юності 43а (ТРЦ “Магігранд”) працюють з 9:00 до 21:00. На час оголошення “повітряної тривоги” вони не працюватимуть, як не працюватимуть і під час відключення електроенергії, а відновлюватимуть роботу орієнтовно через годину після відбою “тривоги” чи поновлення електропостачання.

– Заклади закриваються під час повітряної тривоги, щоб працівники та відвідувачі могли перейти у найближче укриття. При цьому команда оперативно видає уже оплачені замовлення, поки зупиняє виробничі процеси та вимикає обладнання перед закриттям. Ресторан продовжує роботу орієнтовно через годину після скасування тривоги: цей час потрібен на включення і налаштування обладнання та для підготовки працівників до роботи. Якщо повітряна тривога буде скасована менш ніж за годину до закриття, то ресторан відкриється наступного дня. Також ресторани не працюють під час відключення електроенергії і продовжуватимуть роботу орієнтовно через годину після поновлення електропостачання, – йдеться в повідомленні компанії. 

Нагадаємо, вже з вересня ресторани мережі McDonald’s почали поступово відкривати в столиці та містах на Заході України. Так, за даними 24 каналу, 20 вересня на лівому березі у Києві відкрили перші ресторани McDonald’s. Спершу заклади відновили роботу лише на доставку і співпрацювали з “Glovo”. 30 вересня у Києві перші 10 ресторанів запрацювали і на відвідування. З тих пір в столиці відкрились ще низка ресторанів на двох берегах. В жовтні заклади запрацювали у Львові. Спочатку – на доставку, а згодом – і для відвідувачів.

У Вінниці ж, за повідомленням заступника міського голови Андрія Очеретного, відкриття McDonald’s означає ще й те, що близько ста людей нарешті повертаються до роботи після тривалої перерви.

Як в серпні заявив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, відомство тривалий час проводило довгі переговори і переконувало McDonald‘s відновити роботу в Україні. Адже справа не лише у “бігмаках”: відкриття такої великої компанії – це також сигнал для інвесторів та податки до бюджету.

–  Повернення великої американської компанії — це насамперед сигнал для міжнародного бізнесу про можливість працювати в Україні, навіть попри умови війни. Це робочі місця та податки до українського бюджету, виживання нашої економіки в часи російської агресії. Це, зрештою, частина відновлення України, — зазначав посадовець. 

Довідково

За даними мережі McDonald’s, компанія вже передала понад 130 тисяч продуктових наборів постраждалим українцям у тих містах, де це найбільше необхідно. У програмі закупівлі життєво важливого медичного обладнання та гуманітарної допомоги для лікарень медичні заклади отримали 200 апаратів вакуумної терапії (ВАК-апаратів) для лікування обширних мінно-вибухових ран. Зараз компанія опрацьовує нові заявки від медичних закладів та організовує закупівлю ще 200 вакуумних аспіраторів. Також, загалом, на гуманітарні потреби місцевим адміністраціям і благодійним фондам компанія передала понад 700 тонн продукції зі складів і ресторанів вартістю понад 70 млн грн. 

Зазначимо також, що компанія є великим платником податків в Україні. Так, за інформацією “The Page (pg)” лише за “карантинний” 2020 рік, коли кількість клієнтів мережі в Україні знизилась на 20%, а продажі – на 4% (у порівнянні з попереднім 2019-им), компанія сплатила до бюджету 1,5 млрд грн податків.

Фото – з Facebook-сторінки Андрія Очеретного

 

 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.