У Вінниці відбувся кастинг конкурсу краси «Міс Вінниця – 2022». ФОТОРЕПОРТАЖ

0:07
Автор: Олеся Яненко
Become a Patron!

Вчора, 25 січня, у Вінниці відбувся кастинг місцевого конкурсу краси «Міс Вінниці 2022». З понад ста двох зареєстрованих дівчат, до основної частини конкурсу потрапило близько шістдесяти дівчат, а до фіналу –  шістнадцять.

Конкурс відбувся у палаці мистецтв «Зоря», і за рахунком це двадцять п’ятий конкурс краси у місті. Взяти участь у відборі прийшло близько шістдесяти дівчат. Згідно з умовами конкурсу, взяти участь у ньому могли лише незаміжні дівчата віком від 17 до 26 років, зростом від 168 сантиметрів. Також обмежувальним критерієм є наявність дитини та судимості.

 

 

 

Нагадаємо, минулого року говорилося про те, що дівчата в межах конкурсу мали приготувати благодійний проєкт та втілити його. Натомість ні минулого року, ні цього, цього не сталося. Як пояснив ведучий конкурсу та директор Міського Палацу Мистецтв, який організовує цей конкурс, Євген Майданик – через епідемію та обмежену можливість влаштовувати заходи.

Зазначимо, що у 2019 році конкурс краси у Штатах відмовився від дефіле у купальниках та розширив дрес-код з виходу у вечірньої сукні на будь-який одяг, що розширило критерії конкурсу «краси» та «жіночності». Натомість у Вінниці минулого року вінницьке журі скоротило конкурсну частину до одного виходу в купальниках на підборах. Як пояснив ведучий конкурсу, «вихід в купальних, як правило все, і вирішує».

 

 

 

Ми запитали Євгена Майданика, чому дівчат обирають саме за таким зростом, та чому до конкурсу не допускають заміжніх дівчат. За його словами, дівчат підбирають за зростом, аби вони «добре виглядали на сцені», позаяк невисокі дівчата поруч з високими будуть виглядати «смішно».

Також він пояснив, що для заміжніх дівчат з дітьми існує інший конкурс – “Місіс Україна”. За його словами, усі критерії та вимоги формує національний конкурс краси.

 

 

Директор радіокомпанії «Місто над Бугом» Ігор Голуб розповів, що бере участь у конкурсі краси як член журі близько п’ятнадцяти років. Ми запитали його, за якими критеріями він голосує за дівчат. За його словами, фізичні дані конкурсанток не настільки важливі, як те, як вони себе поводять на сцені.

– Але є певні стереотипи, які все одно накладаються на суспільство. Якщо в суспільстві є поняття довгоногої блондинки, ми від цього нікуди не підемо. Не кожна жінка може претендувати на ідеал краси, але претендувати бути близьким до цього ідеалу – можна. Є певні стереотипне мислення, але журі обирає суб’єктивно все одно.

V: – Конкурс звинувачують в об’єктивації жінок, на яких тут дивляться як на щось красиве, але не більше.

І. Г. – Ви хочете сказати сексизм. Я згоден, ну, але це не зовсім правильно… З іншого боку – яка жінка може не хотіти бути першою серед красунь? Кожна жінка сама в праві вирішувати, подобається їй це чи не подобається, їй це треба чи не треба. Це право вибору. Тут не сексизм, бо в журі не лише чоловіки, а й жінки.

«З першої двадцятки прийшло 8 людей», – оголосив пан Євген та розпочав конкурс. Відбувалося все традиційно – дівчата виходили на огляд журі десятками, коротко дефілюючи перед ними та представляючись у мікрофон.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зрештою після десятків дефіле журі обрало дванадцять дівчат (з 16 необхідних), відтак для журі влаштували додаткові дефіле дівчат, які набрали найбільше балів в під час першого дефіле.

Зрештою, список обраних дівчат такий:

3 – Юлія Задорожна

 

5 – Катерина Пазюк

 

19 – Олена Козуляк

 

21 – Олена Ошівська

 

24 – Юлія Грабар

 

40 – Вероніка Тулуб

 

43 – Софія Семенюк

 

47  – Марія Яричук

 

49 – Алінур Хамітова

 

52 – Анастасія Горобенко

58 – Вікторія Швець

 

66 – Вікторія Чорномаз

 

70 – Інна Єзгор

 

76 – Соломія Волос

 

79 – Віталія Ярославська

 

84 – Дар’я Мендор

Перед фінальним виступом дівчат очікує кілька місяців тренувань у спортзалі та на сцені, відвідини косметологів та стоматологів.

Фото – Зорина Гаджук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.