В ДСНС показали, в яких умовах працюють вінницькі вогнеборці, котрі гасять пожежі в Чорнобильській зоні. ФОТО, ВІДЕО

10:49
Автор: Катерина Дядюк
Become a Patron!

У службі ДСНС показали побут рятувальників з п’яти областей України, зокрема і з Вінницької, які залучені до гасіння пожеж у Чорнобильській зоні: де і як вони харчуються, де відпочивають тощо.

На сайті повідомили, що вони вирішили показати, як саме харчується та де відпочиває особовий склад, оскільки соцмережами шириться інформація про те, що у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення вогнеборці мають не належні умови роботи та не забезпечені продуктами харчування.

Нагадаємо, що пожежі у Зоні відчуження тривають ще з 4 квітня. У ДСДС повідомляють, що станом на 20 квітня усього до їх гасіння залучили 1322 особи та 292 одиниці техніки. Із Вінницької області загалом залучили 124 рятувальники та 27 одиниць спецтехніки. Олександр Кутовий, начальник прес-служби ДСНС у Вінницькій області, розповів, що наразі у Зоні Відчуження гасять пожежі близько 40 рятувальників з Вінниччини, адже 124 – це загальна їхня кількість (за півтора тижні вже було 4 ротації).

Пункти життєзабезпечення особового складу зведених загонів рятувальників із Хмельницької, Київської, Кіровоградської, Дніпропетровської та Вінницької областей функціонують у селах: Старі Соколи, Рудня-Іллінецька та Діброва.

На місці розгортання пересувних пунктів життєзабезпечення передбачено пункти для розміщення особового складу, приготування їжі, харчування в польових умовах та забезпечено продуктами харчування. Снідають та вечеряють вогнеборці в пунктах життєзабезпечення, обіди ж доставляються до місця гасіння пожеж, – йдеться у повідомленні

.

 

Повідомляється також, що для зведених загонів їжу готують у пунктах життєзабезпечення та в їдальні Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Годуємо першим, другим і третім (це напої кисіль). На перше у нас сьогодні був суп рисовий, на друге в нас була  каша перлова, котлета свинна і салат зі свіжої капусти. Всіх погодували, всі були задоволені і вдячні, розповів кухар.

Крім того, для рятувальників організували належні санітарно-гігієнічні умови, а також дозиметричний контроль та медичне забезпечення.

 

Пункт відпочинку

 

Душ

 

 

 

Чорнобильська зона до і під час пожежі (вигляд з космосу)

7 квітня, до пожежі. Фото – copernicus.eu/en

12 квітня, під час пожежі. Фото – copernicus.eu/en

Фото, відео – vn.dsns.gov.ua

Читайте також: Вінницькі рятувальники поїхали гасити лісові пожежі у зоні відчуження на Київщині. ФОТО, ВІДЕО

Читайте також: Штрафи до 61 тисячі гривень: в Україні посилили відповідальність за спалювання рослинності

Читайте також: У повітрі Вінниці минулого тижня зріс рівень діоксиду азоту в 3,7 разів. ГРАФІКА

Читайте також: Навіщо пожежнику вуса: вінничан запрошують на онлайн-лекцію про історію пожежної охорони міста

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.