Україна обміняла з російського полону ще 108 українок

19:47
Автор: В'ячеслав Луцков
Become a Patron!

Україна обміняла з російського полону ще 108 українок – військових та цивільних. Серед звільнених – полонені, яких тримали в ув’язненні ще до повномасштабного вторгнення та поранені.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими та керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

 

 

– Зі 108 визволених жінок – 47 представниці Збройних Сил України, зокрема ТрО, 32 — військовослужбовиці ВМС України, представниці Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Державної спеціальної служби транспорту.

Найстаршій зі звільнених полонених 62 роки, наймолодшій – 21 рік, – йдеться в повідомленні.

Серед звільнених жінок 37 раніше були евакуйовані з «Азовсталі». Також серед звільнених є полонені, яких тримали в ув’язненні ще до повномасштабного вторгнення та поранені. Так, четверо зі звільнених були «засуджені» окупаційною владою за «шпигунство» або ж «занадто проукраїнську позицію».

Як повідомляє очільник Офісу Президента України Андрій Єрмак, “люди сиділи з 2019 року в псевдореспубліках за “надто проукраїнську позицію”, яка виражалась в перевезенні гуманітарки для дітей-сиріт, надумані “шпигунство” та “тероризм”.

Фото зі сторінки Андрія Єрмака