Будувати школу в мікрорайоні “Академічний” наступного року не планують: ВІДПОВІДЬ НА ПЕТИЦІЮ

13:30
Автор: Ольга Каплун
Become a Patron!

Вінничани у петиції просили розпочати забудову школи на Академічному у зв’язку з масовою розбудовою мікрорайону, проте мешканцям відповіли, що у наступному році немає можливості розпочати будівництво нової школи в цьому мікрорайоні.

Нагадаємо, що авторка петиції Ірина Українець 13 жовтня подала петицію, в якій просила виділити кошти та вже наступного року розпочати забудову школи у мікрорайоні “Академічний”. За її словами, жителі цього мікрорайону за місцем проживання відносяться до гімназії №24, що на Поділлі (яку ввели в експлуатацію у 2020 році). Проте кількість учнів кожної вікової категорії достатня для заповнення школи вже сьогодні, хоча мікрорайон ще не забудований навіть на половину.

Петиція набрала 376 підписів із 350 необхідних.

Виконавчі органи Вінницької міської ради розглянули петицію та 11 листопада оприлюднили відповідь на неї:

<…> Зокрема, у 2020 році введено в експлуатацію школу у мікрорайоні “Поділля”, будівництво якої тривало 5 років. Загальна вартість будівництва – 169,7 млн. грн., з них: бюджет Вінницької міської ТГ – 73,1 млн. грн., Державний фонд регіонального розвитку – 61,8 млн. грн., кошти інвесторів – 24,9 млн. грн., субвенція на соціально-економічний розвиток – 9,9 млн. грн. Таким чином, будівництво школи є досить затратним, тому для його здійснення залучаються кошти інвесторів.<…>

Міська рада також зазначила, що у наступному році немає можливості розпочати будівництво нової школи у мікрорайоні “Академічний”. Проте міською владою будуть вживатись заходи щодо залучення інвестицій та коштів державного бюджету для прискорення початку будівництва школи в даному мікрорайоні.

– Одночасно повідомляємо, що на підставі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні» виключено статтю 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо обов’язкової участі замовника у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту (пайова участь).
У наступному році немає можливості розпочати будівництво нової школи у мікрорайоні «Академічний». Разом з тим, міською владою будуть вживатись заходи щодо залучення інвестицій та коштів державного бюджету для прискорення початку будівництва школи в даному мікрорайоні, – зазначено у відповіді.

Нагадаємо, що, згідно з рішенням виконавчого комітету Вінницької міської ради від 02.04.2020 забудова двох закладів середньої освіти на 24 та 33 класи та двох закладів дошкільної освіти на 12 груп кожний все ж передбачена, проте щодо термінів будівництва, то точних дат не було зазначено.

Ілюстративне фото – https://vininvestbud.koncern-podillya.com.ua/

Читайте також: У Вінниці в мікрорайоні «Академічний» відкриють бібліотеку

Читайте також: На «Академічному» у Вінниці побудують два дитячі садки та школи

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.