-
26 Жовтня/ 15:07
Vinnytsia
Публікація26.10.1615:07
Чемпіони Європи та світу провели вінничанам майстер-класи з тхеквондо (ВІДЕО)
У Вінницю вперше завітали чемпіони Європи та світу з тхеквондо у розділі фрістайл. Майстер-клас із цього бойового мистецтва провели чемпіон Європи, бронзовий призер чемпіонату світу Олександр Ємельяненко та його 14-річна учениця Анна Борисенко, котра на початку жовтня здобула титул чемпіонки світу.
Близько півсотні юних спортсменів 6-17 років із захопленням переймали тонкощі тхенквондо від володаря чорного поясу III Дан та кращої учасниці чемпіонату Світу в категорії фрістайл. Олександр показував складні елементи, Анна в цей час йому асистувала.
Потім учні повторювали їх, аби краще засвоїти знання.
Фрістайл-тхеквондо – це сучасний вид бойового мистецтва, який демонструє видовищність складних технік тхеквондо у поєднанні зі стрибковою акробатикою, гімнастикою та спарингові техніки тхеквондо (бій з тінню) під музичний супровід. Виступ оцінюється за висотою стрибків з ударом ногою (від висоти вище свого зросту), за кількістю ударів ногами в одному стрибку (4-5 ударів), за максимальний градус оберту з ударом ногою у останньому обороті, за акробатичні високі стрибки (сальто, бланж), за високі удари на місці та інше.
- Юним спортсменам корисно проводити такі зустрічі, де вони зможуть брати приклад зі справжніх чемпіонів та спеціалістів тхеквондо. Так вони вчитимуться на своїх помилках, адже в цьому і є основні принципи та філософія справжнього тхеквондо – змагатися лише зі своїми слабкостями, страхом та лінню, ніколи не зупинятись на досягнутому, впевнено іти по життю, максимально розвивати свої здібності, – розповідає керівник Вінницької міської Федерації тхеквондо Аліна Новинюк.
За її словами, фрістайл-тхеквондо через одну Олімпіаду (у 2024 році) має увійти у програму Олімпійських Ігор. Тому цей вид бойового мистецтва набуває все більшої популярності – нині у Вінниці його опановують три сотні учнів.
По завершенню майстер-класу кожен учасник отримав іменні плакати з автографами чемпіонів.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.