На Бригантині у Вінниці можуть облаштувати базу сапсерфінгу. ВІДЕО, ГРАФІКА

8:29
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінниці, на півострові Бригантина, може з’явитися база сапсерфінгу. Ідею облаштування такої локації розглядають у межах проекту з розвитку прибережних територій міста «Алея 12,7 км».

Півострів Бригантина – частина проекту Алеї 12,7 км, повідомляє «Depo.Вінниця» з посиланням на «Агенцію просторового розвитку». На півострові передбачають реалізацію декількох локальних проектів з благоустрою території півострова та реконструкції старої набережної. Крім того, вже у 2020 році запланований проект, спрямований на облаштування безпечного проходу під Київським мостом. Це дозволить з’єднати пляж Хімік, Бригантину та стару набережну.

 

– В рамках облаштування проходу під Київським мостом, існує пропозиція створення бази для сапсерфінгу, що дозволить спільно з майбутнім благоустроєм проходу під мостом створити зручну транзитну зону та місце активності для відпочинку, – зазначають у дописі. – Це структура, яка з чотирьох морських контейнерів утворює камерний внутрішній дворик та зовнішній другий ярус для відпочинку мешканців та гостей міста. На передньому фасаді передбачена тераса. Конструкція з морських контейнерів включає місце для відпочинку та обслуговування відвідувачів локації, зберігання необхідного інвентаря.

 

Загальна площа локації (бази та тераси для відпочинку відвідувачів) – 240 кв.м. Як вказано вище, база складатиметься з чотирьох морських контейнерів: три з них довжиною по 12 метрів, ще один – шість метрів. Загальна площа приміщень становитиме 98 кв.м.

– Використання контейнерів, як модулів для створення об’єкту, дозволить скоротити час та витрати на будівництво.

Ініціатором такого проекту є Вінницький SUP-клуб, який існує вже понад два роки.

Сапсерфінг (від SUP — англ. Standup paddleboarding) — водний вид спорту, різновид серфінгу, в якому серфер пересувається по воді за допомогою весла. Дошки для сапсерфінгу схожі на дошки для традиційного серфінгу, але зазвичай більші за габаритами, що спрощує утримання рівноваги.

Проект «Алея 12,7 км» – це план дій стійкого розвитку прибережних територій вздовж річки Південний Буг. Проект складається з великої кількості субпроектів: благоустрій територій навколо річки з влаштуванням проходів під мостами та будівництвом помостів вздовж берега, озеленення урбанізованих територій набережних, облаштування пляжів та причалів для розвитку річкового транспорту, будівництво пішохідних містків що з’єднують береги, створення безпечних умов для розвитку територій при спортивних на навчальних закладах, розвиток та популяризація пішохідного маршруту на північ та південь від міста.

З проектами детальніше можна ознайомитись за ЦИМ посиланням.

Відео, графіка з Facebook-сторінки «Агенції просторового розвитку»

Читайте також: У Вінниці презентували виставку, присвячену проекту «Алея 12,7 км»

Читайте також: «Алея 12,7 км»: у Вінниці розроблять концепцію розвитку прибережних територій Південного Бугу

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.