У Вінниці 16 підприємств об’єдналися у кластер приладобудування та автоматизації

19:16
Автор: Ольга Каплун
Become a Patron!

У Вінниці 16 підприємств об’єдналися у кластер приладобудування та автоматизації, що дає можливість “розширювати горизонти”, формувати плани та ефективно взаємодіяти. Деякі підприємства, наприклад, співпрацюють зі ЗСУ та розробляють необхідні для військових речі.

Про це повідомив на фейсбук-сторінці заступник міського голови Андрій Очеретний:

У Вінниці 16 вінницьких підприємств об’єдналися у кластер приладобудування та автоматизації. Для них така взаємодія – це відчуття партнерського плеча, можливість розширювати горизонти і формувати амбітні плани, – йдеться в дописі.

Підприємство “ВінАероГіз”, наприклад, працює в галузі геодезії та топографії й виробляє, зокрема, дрони та безпілотні літальні апарати. Наразі фахівці фірми активно співпрацюють зі ЗСУ, а ці розробки необхідні для різних задач.

 

Лабораторія фірми “Віасофт” презентувала проєкти вінницьких науковців. Зокрема, проєкт автопілота для електричного інвалідного візка, що розробляється в партнерстві із польською компанією “Mobilis Robitics”. Також вони продемонстрували розумний звуковий маяк для незрячих та слабкозорих людей, який вже впровадили у виробництво на Вінницькому підприємстві Українського товариства сліпих.

 

Місцеві виробники приємно вражають. Обсягами, продуктивністю, ефективною та злагодженою роботою. Особливо, коли йдеться про соціальну складову. Особливо, коли йдеться про підтримку наших військових у боротьбі з російським агресором, – зазначив Андрій Очеретний.

Фото – з фейсбук-сторінки Андрія Очеретного

Читайте також: До Вінниці переїхало підприємство з Сєвєродонецька

Читайте також: У Вінниці знайшли приміщення для переміщеного з окупованого Мелітополя бізнесу

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.