На Вінниччині сплатили менше військового збору через карантин

8:08
Автор: Vежа
Become a Patron!

Через карантин на Вінниччині зібрали менше податку на армію, ніж очікували. Все через запровадження карантину.

Як повідомляють на сайті Вінницької ОДА, протягом січня-березня платники податків області перерахували до державного бюджету понад 128,8 мільйона гривень військового збору. Це менше від прогнозованої суми майже на 4 мільйони. За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олега Мартинюка, зменшення суми пов’язане із запровадженням карантину через COVID-19.

Водночас, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, внесок вінничан на обороноздатність української армії зріс на понад 9,9 мільйона (або на 8,3%). Упродовж січня-березня 2019 року платники податків Вінниччини перерахували понад 118,9 мільйона гривень.

Військовий збір запроваджено з 3 серпня 2014 року. Термін дії – до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і іноземні доходи, нерезиденти з доходами, отриманими в Україні, та податкові агенти.

Ставка податку – 1,5% від об’єкта оподаткування (загальний місячний або річний оподатковуваний дохід). Військовий збір у повному обсязі перераховується до державного бюджету.

Читайте також: «Колишніх не буває»: на Вінниччині військкомат відмовився від сухпайків на користь військових пенсіонерів. ФОТО

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.