У Вінниці запрацював ще один рекрутинговий центр, де представлена 59-та ОМПБр імені Якова Гандзюка

14:06
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінниці на базі відділення ЦНАП «Старе місто» вчора, 19 серпня, запрацював ще один рекрутинговий центр. Тут працюватимуть представники 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, які розкажуть як можна долучитись до складу «Степових хижаків».

Як повідомляє Вінницька міська рада, центр працює з 8:30 до 17:00. Серед переліку сфер, які може запропонувати військове формування, це артилерія, зв’язок, розвідка, логістика, інженерія, піхота та медицина тощо.

…Спеціальності пропонуємо різні, зважаючи на те, що сучасна війна – технологічна. Найбільше ми зацікавлені в людях, які прагнуть навчитися чомусь новому, а загалом є різні вакансії: від діловода до кухаря. Пропонуємо роботу також для інженерів, танкістів, зв’язківців та інших. Хочу наголосити, що кандидат чи кандидатка обов’язково буде займатися тим видом діяльності, який обере самостійно, – каже начальник відділення комунікації 59 ОМПБр ім. Я. Гандзюка майор Сергій Цихоцький.

В ролі рекрутера – військовослужбовець бригади та старший навідник реактивної батареї Єгор Мельниченко. Йому 26 років. Два з них він здобував бойовий досвід на найгарячіших напрямках фронту. Тепер під час реабілітації після поранення продовжує службу на новому місці.

…Моє завдання проконсультувати зацікавлених людей про службу в нашій бригаді, розповісти про наявні вакансії. Якщо людина вмотивована, ми допомагаємо пройти базове навчання, яке проходять всі військовослужбовці: навчаємо користуватися зброєю, правильно переміщуватися, надавати першу медичну допомогу тощо. Після цього на кандидата очікуватимуть додаткові навчання, але вже спеціалізовані, – пояснює Єгор Мельниченко.

У рекрутинговому центрі не видають повістки. Натомість його представник відповість на всі питання, які виникнуть в охочих приєднатися до лав Збройних Сил України.

Детальніше про те, як приєднатися до складу «Степових хижаків», можна дізнатися за ЦИМ посиланням або за номером телефону: 063 791 44 51, 093 742 80 19 та 096 132 93 88.

Зазначено, що на базі приміщення ЦНАП «Старе місто» з березня також працює рекрутинговий центр 120-ї окремої бригади Вінницької територіальної оборони.

Муніципальні центри рекрутингу працюють за адресами:

– просп. Космонавтів, 30, номер телефону: 098 050 51 10;

– вул. Замостянська, 7, номер телефону: 097 953 60 32;

– вул. Брацлавська, 85, номер телефону: 098 557 56 32.

Бойовий шлях легендарної 59 ОМПБр почався у 2014 році. Повномасштабне вторгнення бригада зустріла під Кримом. Захисники воювали на Херсонському напрямку аж до звільнення Херсону. Наразі вони тримають оборону на східному напрямку.

Фото – ВМР

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.