Командира 59-ї бригади з Вінниччини Вадима Сухаревського нагороджено орденом “За мужність” ІІ ступеня

20:55
Автор: Vежа
Become a Patron!

Командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка з Вінниччини, полковника Вадима Сухаревського Президент нагородив орденом “За мужність” ІІ ступеня. 

Відповідний указ №224/2023 від 14 квітня опубліковано на сайті Президента України. Зазначено, що нагорода присвоюється за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.

Як повідомляло Інформаційне агентство Міноборони, саме Вадим Сухаревський був першим, хто, попри пряму заборону на відкриття вогню, врятував українських спецпризначенців у 2014 році, відкривши вогонь з БТР по ворогу.

Так, 13 квітня 2014 року Сухаревський взяв участь у першому бою війни на Донбасі — біля Семенівки. Тоді ще старший лейтенант відкрив вогонь зі свого БТР по бойовиках Ігоря Гіркіна, що атакували бійців спецпідрозділу СБУ «Альфа». З 2016 по 2021 рік — був командиром 1-го лінійного батальйону 36-ї бригади морської піхоти. Виконував завдання на Маріупольському напрямку.

У червні 2020 року отримав звання підполковника. З 2021 по 2022 — був начальником штабу 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського. З лютого 2022 року — командир 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

Нагадаємо, торік у червні Вадиму Сухаревському було присвоєно звання Героя України та нагороджено орденом “Золота Зірка”.

Також зазначимо, навесні 2022 року бійці 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка на підступах до Миколаєва зупинили просування ворога, пішли в атаку та відкинули противника практично на 20 кілометрів від міста. Крім того, командир бригади Вадим Сухаревський також розповідав про бої з переважаючими силами супротивника та літні бої з ворогом (про це – ТУТ).

Крім того, саме бійці 59-ки, серед іншого, торік підняли синьо-жовтий стяг у визволеному Благодатному, що у Херсонській області, долучались до відновлення зв’язку на Херсонщині, збирали з трофейної російської техніки самохідну протитанкову артилерійську установку (більше матеріалів про бригаду можна знайти, наприклад, ТУТ і ТУТ).

Фото з сайту armyfm.com.ua