У Вінницькій ОДА шукають кандидата на посаду директора департаменту охорони здоров’я та реабілітації

15:04
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

У Вінницький обласній державній адміністрації оголосили добір на посаду директора новоствореного Департаменту охорони здоров’я та реабілітації. 

Відповідне розпорядження “Про необхідність призначення на вакантну посаду державної служби на період дії карантину”  підписав очільник Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов.

У документі зазначено, що строковість призначення на посаду – на період дії карантину та “до дня визначення суб’єктом призначення переможця за результатами конкурсного відбору відповідно до законодавства”.

Як уточнила Vежі заступниця директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Альона Лавровська, йдеться справді про призначення на посаду лише на період карантину. При цьому мається на увазі не конкурсний відбір, а саме обрання кандидадта шляхом співбесіди.
Після завершення карантину протягом двох місяців влаштують конкурс для обрання нового очільника департаменту. Лавровська пояснила, що основою розпорядженя є відповідна постанова Кабміну від 22 квітня 2020 року № 290.

Вимоги до кандидата:

– Освіта: Вища, не нижче ступеня магістра галузі знань «Охорона здоров’я».

– Досвід роботи на посадах державної служби категорії «Б» чи «В» або досвід служби в органах місцевого самоврядування, або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше двох років.

– Вільне володіння державною мовою.

– Володіння іноземною мовою – не обов’язкове.

Зазначено, що посадовий оклад очільника департаменту становить 12 000 гривень (також передбачені надбавки та доплати).

Уповноваженою особою для здійснення співбесід з кандидатами призначено заступницю очільника ОДА Наталю Заболотну.  Повний текст розпорядження та як подати заяву – читайте за ЦИМ посиланням. Також всі подробиці щодо добору на вакантну посаду можна дізнатись за номером (0432) 651732 (Наталія Вікторівна Нужна).

Зазначено, що добір оголошено відповідно до пункту 8 Розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2020 рік», Порядку призначення на посади державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року № 290, доповідної заступника Голови обласної державної адміністрації та у зв’язку з необхідністю виконання невідкладних завдань і функцій на період дії карантину.

Нагадаємо, раніше у Вінницькій ОДА існував Департамент охорони здоров’я, який очолювала Людмила Грабович. В лютому цього року народні депутати з Вінниччини пропонували звільнити її.  Таку позицію вони пояснили “глибокою стурбованістю затвердженим переліком із 10 опорних лікарень в області”.

16 липня Борзов на своїй фейсбук-сторінці повідомив, що проти Грабович порушили дисциплінарне провадження через “невиконання посадових обов’язків”. Зокрема йшлося про проблеми з отриманням для дитини ліків.

“На вчорашньому засіданні Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я йшлося про порятунок життя маленького пацієнта пульмонологічного відділення Вінницької обласної дитячої лікарні. Після особистого втручання моєї заступниці Наталі Заболотної ще до засідання Комітету ВР дитина отримала необхідні ліки” – написав очільник ОДА.

У липні цього року Сергій Борзов вирішив ліквідувати Департамент та повернути його попередню структуру. Вже 27 липня відповідним розпорядженням Департамент охорони здоров’я ліквідували, а іншим (від 29 липня) – утворили Департамент охорони здоров’я та курортів.

Заступниця директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Альона Лавровська зазначила Vежі, що наразі Грабович все ж виконує посадові обов’язки, оскільки процедура ліквідації департаменту ще не завершена.

Читайте також: Дев’ять нардепів пропонують звільнити директорку Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА. ВІДЕО

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.