В Україні на території лікарень розгорнули намети для медичного скринінгу хворих на коронавірус

7:51
Автор: Vежа
Become a Patron!

Рятувальники, поліція та заклади охорони здоров’я облаштовують на території країни тимчасові пункти огляду громадян. У встановлених наметах лікарі зможуть оглядати пацієнтів та приймати рішення щодо їх подальшої госпіталізації. 

ДСНС у Вінницькій області повідомляє, що тимчасові пункти прийому облаштовані на базі наметів ДСНС й розташовані вони на територіях закладів охорони здоров’я першої хвилі.

У цих пунктах лікарі зможуть проводити первинний огляд людей та приймати рішення щодо подальшої госпіталізації пацієнтів з COVID-19 до спеціалізованих лікарень.

Всі пацієнти з респіраторними симптомами, які звертаються у заклад охорони здоров’я (самостійно, направлені лікарем чи транспортовані бригадою екстреної медичної допомоги) повинні пройти первинне скринінгове медичне розподілення ще до входу у приймальне відділення.

За інформацією на сайті Вінницької ОДА, таке первинне скринінгове медичне сортування включає:

– надягання медичної маски на пацієнта та його супровід;

– безконтактне вимірювання температури тіла пацієнта;

– короткий збір анамнезу на виявлення респіраторних симптомів (кашель, нежить, задишка тощо).

Таким чином медики зможуть розподіляти пацієнтів залежно від ступеня важкості та госпіталізувати до лікарні лише тих хворих, які потребують цілодобового медичного спостереження. Це сприятиме зниженню ризиків інфікування на території лікарні для інших пацієнтів.

Станом на 30 березня в усіх областях було встановлено 217 таких наметів.

Додамо, що у МОЗ визначили 240 лікарень на території України, які першими прийматимуть хворих на коронавірус.

Зокрема, у Вінниці це Вінницька міська клінічна лікарня №1, Вінницька центральна районна клінічна лікарня та Вінницька обласна клінічна дитяча інфекційна лікарня.

В області пацієнтів приймають у Жмеринській центральній районній лікарні, Калинівській ЦРЛ, Могилів-Подільській окружній лікарні інтенсивного лікування, Тростянецькій ЦРЛ, Хмільницькій ЦРЛ, Шаргородській ЦРЛ, Козятинській ЦРЛ.

Фото з сайту Вінницької ОДА, ГУ ДСНС у Вінницькій області та МВС України

Читайте також: МОЗ: В Україні вже 794 випадки захворювання на коронавірус, 20 з них – летальні

Читайте також: Уряд України посилить карантин заради боротьби з коронавірусом

 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.