У міській раді відповіли, чи відкриють вільний прохід провулками по Гніванському шосе

14:29
Автор: Катерина Дядюк
Become a Patron!

У міській раді відповіли на петицію, в якій вінничани просили демонтувати загородження по провулках Гніванського шосе для вільного пересування мешканців мікрорайону “Академічний”, зокрема для проходу до громадського транспорту.

У відповіді повідомили, що кілька проходів там є відкритими, але також “для вільного проходу зацікавлених осіб існує можливість отримання ключів від хвіртки”.

Нагадаємо, що авторка петиції Софія Водзінська просила відкрити всі провулки від вулиці Миколаївської до громадського транспорту, лікарні та ВНАУ по Гніванському шосе та облаштувати до зазначених провулків пішохідну доріжку з вулиці Миколаївська.

“Мешканці 2, 3, 4, 5, 6 провулків Гніванського шосе самовільно та незаконно побудували паркани, перекривши доступ мешканцям мікрорайону “Академічний” до громадського транспорту!… Ми, мешканці мікрорайону “Академічний”, вимагаємо забезпечити вільний прохід до громадського транспорту по Гніванському шосе!” – обурювалася жінка.

Детальніше з текстом електронної петиції можна ознайомитися за ЦИМ посиланням. Оскільки вона набрала достатню кількість голосів, учора, 30 березня, в міській раді на неї відповіли.

У відповіді йдеться, що за інформацією МКП “Архітектурно-будівельний сервіс” та відповідно до мапи Вінниці, розміщеної на офіційному сайті міської ради, проходів з вулиці Миколаївської до вулиці Гніванське шосе по 2-му, 3-му, 4-му, 5-му провулках Гніванського шосе взагалі не передбачено.

Водночас зазначається, що такі проходи існують по 1-му провулку Гніванського шосе та провулку Енергетичному, а “вжитими МКП “Архітектурно-будівельний сервіс” заходами” відкрито прохід по провулку Затишному.

Стосовно земельної ділянки по 4-му провулку Гніванського шосе, у міській раді повідомили, що зі слів громадянина Саволюка П. А,  для вільного проходу зацікавлених осіб з вулиці Миколаївської (студентів та викладачів ВНАУ) існує можливість отримання ключів від хвіртки огорожі земельної ділянки, стосовно якої встановлено земельний сервітут. Зазначається також, що цей сервітут встановлено рішенням Вінницької міської ради від 27.06.2019р. №1848.

Враховуючи інформацію містобудівної документації, асфальтування пішохідних доріжок від вул. Миколаївської до провулків 2-го, 3-го, 4-го, 5-го Гніванського шосе не передбачено, – зазначається у петиції.

Також повідомляю, що в зв’язку із обмеженим фінансуванням з міського бюджету, на жаль, план робіт 2020 року не включає в себе облаштування пішохідної доріжки від вул. Миколаївської до 1-го провулку Гніванського шосе. Питання буде розглядатись протягом наступних років при наявності коштів на дані цілі.

Ілюстративне фото – cdn.pixabay.com

Читайте також: Міську раду просять збільшити години роботи продуктових ринків (петиція)

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.