Публікації за датами

РЕКЛАМА

Українська кулінарна традиція — глибока та різноманітна. Пересвідчитися в цьому можна на сайті https://lvivskirecipes.com.ua/, де є безліч повсякденних та святкових страв на будь-який смак. Кожен регіон нашої країни має свої особливі рецепти, які відображають локальні традиції та особливості ведення господарства.

Бренд «Львівські дріжджі» ініціював проєкт «З якого ти тіста?», де кожен може розповісти про традиційну дріжджову випічку свого рідного краю та своєї родини. То ж сьогодні пропонуємо відправитися в кулінарну подорож Запорізьким краєм та відкрити місцеві рецепти виробів з дріжджового тіста.

Обрядовий запорізький коровай

Запоріжжя — край щедрий на пшеницю, жито, мед, олію, молоко та яйця. Саме тому на столі тут завжди було місце солодкій та солоній здобній випічці. А під час свят — тим більше. Приготуй обрядовий запорізький коровай до свята, щоб порадувати родину новим смаком та продовжувати українські традиції. Для тіста тобі знадобиться:

  • тепле молоко — 500 мл;
  • пресовані «Львівські дріжджі» — 50 г;
  • цукор — 150 г;
  • яйця — 5 жовтків та 1 ціле;
  • розтоплене та охолоджене вершкове масло — 200 г;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • борошно — 1,4–1,7 кг;
  • за бажанням — ваніль або цедра лимона.

З вказаних продуктів опарним способом заміси еластичне однорідне тісто та обов’язково дай йому відпочити протягом 1 години. 300 грамів отриманої маси залиш для декорування короваю, щоб сплести колоски, вирізати листочки, виліпити пташок. Також можна використовувати мак та зерна пшениці або прісне тісто для прикрашання.

Перед випіканням треба змастити все яєчним жовтком, змішаним з 1 ст. л. молока та відправити в духовку на 60–80 хвилин за температури 170–180°C. З вказаної кількості продуктів виходить великий святковий хліб вагою близько 2 кілограмів.

Смажені пиріжки — атрибут подорожі

Запорізький край — це ще й Кирилівка, Приморськ, Бердянськ та тепле Азовське море. І довга дорога до нього, яка пролягає між вокзалами, заправними станціями та придорожніми кафе. Тому неможливо не згадати про смажені пиріжки з солоними начинками. Давай разом поринемо в кулінарну ностальгію! Для тіста знадобляться такі продукти:

  • борошно — 600 г;
  • сухі «Львівські дріжджі» — 6 г;
  • цукор — 40 г;
  • сіль — 10 г;
  • масло — 90 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • молоко — 200 г.

Для начинки можеш використовувати м’ясо, тушковану капусту, картоплю, варені яйця з зеленою цибулею, гриби або рибні консерви. Смаж пиріжки з обох боків до рум’яної скоринки на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії. Вони чудово смакують теплими й холодними, зі сметаною та йогуртом, вдома, в дорозі.

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

Останні Новини Вінниці

Всі новини

Дякуємо!

Тепер редактори знають.