-
24 Травня/ 19:42
солодощі
Публікація24.05.2519:42
Шоколад: користь, різновиди та який обрати
Реклама
Шоколад — один з найпопулярніших смаколиків у світі. За умови правильного вибору та помірного вживання він здатен принести не лише задоволення, а й користь.
Наприклад, за посиланням https://fora.ua/category/shokolad-2920 ви можете знайти різноманітні солодощі на основі шоколаду. Темний, молочний, білий, з хрусткою начинкою чи без — усі варіанти цього смаколику заслуговують на увагу.
Розповімо трохи детальніше про те, який шоколад буває та які переваги кожного виду.
Шоколад: види, користь та смакові особливості
Головний критерій при виборі шоколаду — вміст какао. Різновиди шоколаду залежно від цього показника:
- Темний (гіркий) — найбільш корисний, має насичений смак (вміст какао — понад 70%).
- Молочний — більш м’який і солодкий, аніж чорний, але з більшим вмістом цукру, (25-35% какао-продуктів).
- Білий — технічно не шоколад, бо не містить какао-порошку, але має приємний ніжний шоколадний смак.
Отже, основну користь шоколаду забезпечує його головний інгредієнт — какао. Какао-боби містять антиоксиданти, які стимулюють активність мозку, допомагають знижувати рівень стресу, покращують роботу серця.
Какао має багато магнію, заліза та інших мікроелементів. Тому найбільш корисним вважається саме темний шоколад з найбільшим вмістом какао.
Водночас, у молочного шоколаду є свої “плюси”.
- М’який смак та ніжна текстура — завдяки молоку він менш гіркий і більш приємний. Солодкий, комфортний смак позитивно впливає на настрій, що сприяє вивільненню ендорфінів.
- Джерело енергії — через вміст цукру й жирів молочний шоколад швидко дає заряд бадьорості.
- Молочні білки та кальцій — хоча вміст і не дуже високий, все ж є невелика користь від молочних компонентів.
Що стосується білого шоколаду, то попри відсутність саме какао-порошку, у ньому є какао-масло — натуральний рослинний жир, що містить корисні жирні кислоти. Також у білому шоколаді немає кофеїну або теоброміну. Відтак це може бути вдалий варіант для тих, кому ці речовини протипоказані.
Текстура, начинки та розмаїття форм
Окрім вмісту какао, шоколад відрізняється й за текстурою: він може бути класичним гладким, пористим і легким. Один з популярних варіантів — хрусткий (завдяки кріспам чи вафлям).
Начинка у шоколаді чи батончиках на його основі — це ціле різноманіття смаків. Так, карамельна, кремова, горіхова чи фруктова створюють унікальні смаки та приносять оригінальні смакові враження.
Зручним також є різноформатність — класичні плитки, батончики або ж шоколадні фігурки.
Широкий вибір шоколаду та різноманітних смаколиків на його основі можна обрати в мережі Фора — як в офлайн-магазинах, так і зробивши замовлення в інтернет-магазині (посилання на який є на початку тексту).
Який варіант шоколаду ви б не обрали, насолоду від нього важко переоцінити. Не дарма у світі є популярною фраза “Шоколад не ставить дурних запитань. Шоколад розуміє (з англ. Chocolate doesn’t ask silly questions. Chocolate understands.)».
Дякуємо!
Тепер редактори знають.