Публікації за датами

  • 24 Травня/ 19:42

    солодощі

    Публікація24.05.2519:42

    Автор:Vежа

    Шоколад: користь, різновиди та який обрати

Реклама

Шоколад — один з найпопулярніших смаколиків у світі. За умови правильного вибору та помірного вживання він здатен принести не лише задоволення, а й користь.

Наприклад, за посиланням https://fora.ua/category/shokolad-2920 ви можете знайти різноманітні солодощі на основі шоколаду. Темний, молочний, білий, з хрусткою начинкою чи без — усі варіанти цього смаколику заслуговують на увагу.

Розповімо трохи детальніше про те, який шоколад буває та які переваги кожного виду. 

Шоколад: види, користь та смакові особливості

Головний критерій при виборі шоколаду — вміст какао. Різновиди шоколаду залежно від цього показника:

  • Темний (гіркий) — найбільш корисний, має насичений смак (вміст какао — понад 70%).
  • Молочний — більш м’який і солодкий, аніж чорний, але з більшим вмістом цукру, (25-35% какао-продуктів).
  • Білий — технічно не шоколад, бо не містить какао-порошку, але має приємний ніжний шоколадний смак.

Отже, основну користь шоколаду забезпечує його головний інгредієнт — какао. Какао-боби містять антиоксиданти, які  стимулюють активність мозку, допомагають знижувати рівень стресу, покращують роботу серця. 

Какао має багато магнію, заліза та інших мікроелементів. Тому найбільш корисним вважається саме темний шоколад з найбільшим вмістом какао. 

Водночас, у молочного шоколаду є свої “плюси”. 

  • М’який смак та ніжна текстура — завдяки молоку він менш гіркий і більш приємний. Солодкий, комфортний смак позитивно впливає на настрій, що сприяє вивільненню ендорфінів.
  • Джерело енергії — через вміст цукру й жирів молочний шоколад швидко дає заряд бадьорості.
  • Молочні білки та кальцій — хоча вміст і не дуже високий, все ж є невелика користь від молочних компонентів.

Що стосується білого шоколаду, то попри відсутність саме какао-порошку, у ньому є какао-масло — натуральний рослинний жир, що містить корисні жирні кислоти. Також у білому шоколаді немає кофеїну або теоброміну. Відтак це може бути вдалий варіант для тих, кому ці речовини протипоказані.

Текстура, начинки та розмаїття форм

Окрім вмісту какао, шоколад відрізняється й за текстурою: він може бути класичним гладким, пористим і легким. Один з популярних варіантів — хрусткий (завдяки кріспам чи вафлям). 

Начинка у шоколаді чи батончиках на його основі — це ціле різноманіття смаків. Так, карамельна, кремова, горіхова чи фруктова створюють унікальні смаки та приносять оригінальні смакові враження. 

Зручним також є різноформатність — класичні плитки, батончики або ж шоколадні фігурки. 

Широкий вибір шоколаду та різноманітних смаколиків на його основі можна обрати в мережі Фора — як в офлайн-магазинах, так і зробивши замовлення в інтернет-магазині (посилання на який є на початку тексту). 

Який варіант шоколаду ви б не обрали, насолоду від нього важко переоцінити. Не дарма у світі є популярною фраза “Шоколад не ставить дурних запитань. Шоколад розуміє (з англ. Chocolate doesn’t ask silly questions. Chocolate understands.)». 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

author avatar
Vежа
Адміністрація сайту
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть
Ctrl+Enter

Дякуємо!

Тепер редактори знають.