У Дніпропетровській лікарні імені Мечникова врятували бійця з Вінниччини

9:37
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І.І. Мечникова провели три надважкі операції та перелили два літри крові бійцю з Вінниччини Миколі.

Про це повідомляє генеральний директор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова Сергій Риженко.

Миколі 26 років. Чоловік родом з села Петрашівка у Гайсинському районі Вінницької області. У сім’ї Микола наймолодший. Він мріяв вчитись та бути аграрієм. Його батько помер, а дома зосталась мама, двоє братів та чотири сестри.

Боєць отримав поранення на Донеччині. Живіт увесь розбитий відламками з пошкодженням легень та кишківника. Він йшов на штурм ворожої позиції, проте танковий постріл виключив його свідомість.

Тож у лікарні Мечникова йому провели три надважкі операції і перелили два літри крові. Вчора, 21 серпня, був перший день без апарата штучної вентиляції легень. Піклувалась про нього доктор Уляна Селезньова, яка з 2014 року рятує важких пацієнтів.

Микола дав собі завдання: вижити, обійняти братів та сестер та створити сім’ю…На День Незалежності у Миколи є мрія – стати вільним і незалежним від лікарів та зайвої допомоги, встати з реанімаційного ліжка, зробити перші кроки та поцілувати маму, – йдеться у дописі.

Фото – зі сторінки Сергія Риженка у Facebook

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.