“MITHOGENESIS: ПРОквітіння”: у Вінниці відкрили виставку фотоколажів лендарт-проєкту

20:42
Автор: Vежа
Become a Patron!

У холі Вінницької міськради відкрили виставку в межах міжнародного експозиційного проєкту «MITHOGENESIS: ПРОквітіння». В експозиції представлено 13 фотоколажів – це роботи пленерної частини цьогорічного мистецького лендарт-заходу.

Як йдеться на Facebook-сторінці міськради, цього року учасниками “Міфогенез” стали 10 митців з різних куточків України, а також із США. Окрім цього, два художники брали участь в проєкті дистанційно.

– Особливо варто відзначити вагомий внесок художників з Вінниці, які представили 10 унікальних проєктів, кожен з яких відображає особисті переживання митців та їхнє розуміння гармонії між людиною і природою. Художники творчо досліджували, взаємодіяли з природно-історичним середовищем скіфського городища не публічно, створюючи та ретельно документуючи таку взаємодію для можливості донести до глядача творчі результати у вигляді художнього продукту в фото та відео форматі. Кожна з робіт занурює глядача у глибокі та інтимні роздуми про місце людини у світі, її зв’язок із навколишнім середовищем, – вказано в дописі. 

Куратором проєкту традиційно став знаний вінницький художник Олександр Никитюк.

Організатори зазначили, що допоміжною тематичною назвою та визначенням формату проєкту стало “ПРОквітіння”. За повідомленням, художники використовували як класичні форми і методи створення творів мистецтва довкілля, так і методи перформативних практик та різних творчих синтезів – живопис, інсталяція, колаж.

Виставка триватиме до 22 серпня.

Ілюстрація – з сайту міськради

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.