У Вінниці триває опитування щодо рівної участі жінок і чоловіків при ухваленні рішень

10:23
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінниці до кінця серпня триває онлайн-опитування мешканців щодо можливостей і бар’єрів для рівної участі жінок і чоловіків у процесах ухвалення рішень, пов’язаних з реалізацією Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату громади. 

Як повідомляє Вінницька міська рада, мета – дослідження рівня залученості мешканців громади у формуванні енергетичної політики та зміни клімату в громаді. Також – визначення впливу від реалізації такої політики на різні групи мешканців/-нок громади.

Йдеться, що опитування проводять у рамках проєкту «Гендерна складова у діяльності громад з реалізації плану дій зі сталої енергетики та клімату». За словами директорки департаменту відновлення та розвитку ВМР Ольги Ремешевської, проєкт реалізується у шести громадах України, серед яких і Вінниця. Вони були відібрані європейською ініціативою «Угода мерів – Схід».

Пройти опитування можна за ЦИМ посиланням. Після дослідження експерти організують тематичний навчальний інтенсив для шести громад-учасниць пілотного проєкту.

Ілюстрація – explainer.ua