Через велику кількість пацієнтів з COVID-19 розширять інфекційне відділення Вінницької лікарні №1

13:17
Автор: Vежа
Become a Patron!

На базі ревматологічного відділення Вінницької міської лікарні планується розгорнути додаткові ліжкомісця. Це зроблять у зв’язку з переповненістю лікарні, де наразі лікують пацієнтів з коронавірусною хворобою.

Як повідомляє “Суспільне” з посиланням на головного лікаря Костянтина Ліваковського, відділення планують розширити на 36 місць. Наразі інфекційне відділення розраховане на 59 ліжкомісць, але відділення вже переповнене, відтак пацієнтів мусять везти в лікарню у Калинівці. 

Крім того у Вінницькій міській лікарні №1 вже інфікувалися 5 працівників: три медсестри і два лікаря. Проте головний лікар запевняє, що вірус медики підхопили поза робочими місцями.

 – Це інший шлях інфікування, не відноситься до професійного. Вони захищені у нас, досить чітко дотримуються рекомендаціях по засобах індивідуального захисту. Інше спілкування за межами роботи – ніхто не забороняв, це звичайні люди, які спілкуються. Ми їх лікуємо, стан здоров’я контролюємо”, – повідомив Костянтин Ліваковський.

“Нині за словами Костянтина Ліваковського у відділенні міської лікарні лікується 83 пацієнти з пневмоніями, 61 людина — з коронавірусом. 8 з них у важкому, але стабільному стані – у реанімації.

Нагадаємо, що станом на 20 травня у Вінницькій області зафіксовано 766 випадків коронавірусної хвороби, з них 13 – летальні.

Читайте також: СOVID-19 та інші хвороби: порівняння статистики діагностування та смертності на Вінниччині. ГРАФІКА

Читайте також: Перша міська: що відбувається у вінницькій лікарні, де лікують хворих на коронавірус. ФОТО Читайте також:

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.