У Вінниці створили спецфонд для збору коштів на боротьбу з коронавірусом

13:47
Автор: Олеся Яненко
Become a Patron!

Гроші спецфонду будуть розподілені згідно з найактуальнішими потребами, що стосуються запобігання розповсюдження вірусу. Кошти на рахунок може перераховувати кожен бажаючий. 

Зокрема, як повідомляють у міськраді Вінниці, зібрані гроші спрямують на додаткову закупівлю тестів, апаратів штучної вентиляції легень, медикаментів, масок тощо – для потреб міста та області.

«Спецфонд СтопВірус» створений в межах вінницького фонду громади “Подільська громада” за ініціативи Володимира Гройсмана (колишнього міського голови та прем’єр-міністра). Ініціативу підтримали міський голова Сергій Моргунов та керівник вінницької ОДА Владислав Скальський.

Фонд «Подільська громада» працює у Вінниці з 2011 року і за підтримки місцевих організацій та бізнес-партнерів вже реалізував низку благодійних, в тому числі медичних, програм міського та обласного рівня.

Як повідомляють у “Подільській громаді”, про зібрані кошти та витрати обіцяють звітувати на своїй сторінці ТУТ.

На сьогоднішній позачерговій сесії міської ради Сергій Моргунов заявив про підтримку цієї ініціативи та додав, що він та його родина також перерахують кошти на цей спецфонд. Окрім цього, за його словами, перший внесок зробив Володимир Гройсман, а колектив міськради планує віддати у спецфонд свій одноденний заробіток.

– За останні дні до мене було багато дзвінків від бізнесу і небайдужих людей, які пропонували допомогу. Ці ініціативи – дуже позитивний крок. Серед перших, хто проявив свою небайдужість – колишній міський голова Вінниці і Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Саме за його ініціативи в фонді «Подільська громада» відкрито спеціальний рахунок «СтопВірус» для збору додаткових коштів, і фактично він виявився першим, хто зробив відповідний внесок у цей фонд. Сьогодні до мене звернулись представники колективу Вінницької міської ради з пропозицією перерахувати у цей спецфонд свій одноденний заробіток. Закликаю усіх, хто має бажання, долучитись до цієї спільної справи, – сказав Сергій Моргунов.

Владислав Скальський під час свого брифінгу закликав працівників ОДА також долучитися до ініціативи та перерахувати свою зарплату за день.

Зробити внесок може будь-хто з бажаючих, перерахувавши кошти на один з цих рахунків:

Реквізити

Благодійна організація Благодійний фонд  «Подільська громада»,

Код ЄДРПОУ 35904183,

UA103026890000026003055353304

ВIННИЦЬКА ФIЛIЯ АТ КБ «ПРИВАТБАНК» (з поміткою: «Безповоротна фінансова пожертва в рамках ТФ  “Спецфонд СтопВірус”.)

Або

р/р UA263204780000002600202188653 в АБ «Укргазбанк» (з поміткою: «Безповоротна фінансова пожертва в рамках ТФ  “Спецфонд СтопВірус”.)

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні оголосили карантин, аби не допустити поширення коронавірусної інфекції. З 17 березня Україна повністю обмежила авіасполучення з іншими країнами.

У Вінниці припинили навчання у закладах освіти та гуртках. Тимчасове обмеження відвідувачів запровадили у Прозорих офісах, поліклініках, Управлінні патрульної поліції, комунальних закладах, зачиняють кінотеатри, зоопарк, музеї, ТРЦ, ресторани, скасовують концерти тощо.

Мерія Вінниці закликає вінничан утриматися від самостійних походів до лікарень та поліклінік, а натомість за необхідності викликати сімейного лікаря додому. У випадку, якщо сімейні лікарі або “швидка” відмовляється прибути додому – звертатися на “гарячу лінію” 1560.

З 18 березня Уряд заборонив пасажирські перевезення в Україні на час карантину.

Також Верховна Рада ухвалила проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19). Зокрема ним передбачаються штрафи до 51 тисячі гривень і навіть позбавлення волі за порушення карантину.

Читайте також: У Вінниці планують збільшити кількість громадського транспорту на період карантину. ВІДЕО

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.