“Зачинитися – це краще, ніж втрачати у якості”: тематичний ресторан “Кінь у протигазі” йде у “творчу відпустку”

13:41
Автор: Юлія Плахтій

Вінницький тематичний та історичний паб-ресторан “Кінь у протигазі” зачиняється. У закладі кажуть, що “локдаун” для “Коня..” орієнтовно триватиме два місяці. Причинами такого рішення називають складну економічну ситуацію та скорочення персоналу, що вплинуло на якість обслуговування. 

Про це ідеться в дописі на фейсбук-сторінці закладу, а також розповіла Vежі засновниця закладу Олена Легун. 

– Ми зачинилися у зв’язку з економічною ситуацією, що вже склалася, а плюс до того – очікуємо наступний локдаун, який вже не за горами. (…) Сподіваємось, що це тимчасово, але зима покаже. Думаю, що орієнтовно ми зачинені на два місяці. Сподіваюсь, в лютому вже будемо працювати. Але також треба розуміти, що після локдауну люди у ресторани не побіжать, ще буде період адаптації до нових умов, – каже Олена Легун.

Також рестораторка пояснила, що після весняного локдауну з 26 співробітників залишилось 13, а станом на 1 грудня – семеро. Відтак, це вплинуло на якість обслуговування.

– Ми дуже відповідально ставимось до своєї роботи, дуже цінуємо кожного нашого відвідувача, завжди пропонуємо гостям найкраще. Скорочення персоналу призводить до зниження якості: десь ми не встигаємо обробити замовлення, десь ще щось. Тому ми вирішили, що зачинитися – це краще, ніж втрачати у якості.

Відтак заклад до лютого йде у “творчу відпустку”, під час якої шукатиме нові рецепти та джерела натхнення.

 

 

Представниця ресторану додала, що “карантин вихідного дня” “просто добив”: “Можна було б ще “тягнути” за допомогою скорочень, десь вимкнути світло, зекономити на опаленні… Але так ми, знову ж таки, втрачаємо в якості”.

“Кінь” також спробував працювати в режимі доставки, але виявилося, що такий формат роботи є надто збитковим. Разом із тим, найближчим часом (навіть при повному локдауні), “якщо у вінничан буде святковий настрій”, то не виключено, що заклад працюватиме на доставку, додавши до меню святкові страви.

Що стосується спілкування з прихильниками закладу в онлайн-форматі (зазначалося на Фб-сторінці “Коня”), Олена Легун каже, що поки детального плану немає. В теорії “Кінь у протигазі” ділитиметься цікавими відео та рецептами.

Окрім того, оскільки в закладі є тематична продукція для продажу, то найближчим часом на фейсбук-сторінці та в Інстаграм планують зробити дописи щодо наявного асортименту. Зокрема йдеться про еко-торбинки, футболки з авторськими принтами (із зображеннями діячів часів Української революції), тематичні листівки та головні убори. Окрім того, теоретично можливий продаж фірмових наливок.

 

 

Наразі інформацію про товари від “Коня” можна отримати в адміністратора закладу за номером 096 952 7955.

Зазначимо, що “Кінь у протигазі” відкрився у Вінниці минулого року по вулиці Симона Петлюри, 20. Ресторан присвячений темам про Українську революцію сторічної давнини, про Вінницю як тимчасову столицю та УНР та Леся Подерв’янського.

Фірмовими стравами закладу є галушки, вареники з м’ясом мангалиці, банош і борщ із чорносливом.

Нагадаємо, навесні, коли в Україні оголосили надзвичайну ситуацію, велика частина закладів харчування у Вінниці припинили свою роботу, інші – змінили формат почали працювати лише на доставку. Втім вже тоді ресторатори зазначили, що для бізнесу ситуація кризова. Прочитати матеріал на Vежі про це можна за ЦИМ посиланням.

Фото з архівів Vежі.

Читайте також: Мавпа на лампі, кінь в протигазі, в’єтнамський Шевченко та газований гарбуз: нові ресторани Вінниці. ОГЛЯД

Читайте також: Вінницька міська рада просить змістити для підприємців “карантин вихідного дня” з суботи на понеділок

Читайте також: 8 тисяч для ФОПів: Зеленський анонсував закон для підтримки бізнесу під час карантину

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.