× Пошук публікацій на Veжa
× Пошук публікацій на Veжa

Вимощені доріжки, урни та LED-ліхтарі: як біля “Дому Євангелія” оновили територію. ФОТОРЕПОРТАЖ

15:48
Автор: Катерина Дядюк

У Вінниці завершують ремонт зони благоустрою озера біля “Дому Євангелія” поряд із лісопарком. Там уже встановили лавки, урни та вуличне освітлення, а також розрівняли ґрунт та кронували верби. Остаточно роботи обіцяють завершити за декілька днів.

Нова зона відпочинку для містян з’явилася поруч із церквою євангельських християн-баптистів на перехресті вулиць Максимовича і Хмельницьке шосе. Раніше ця територія з озером була захаращена, але цієї весни Департамент комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради оголосив тендер на її реконструкцію.

 

Основні роботи тривати влітку, коли там працювала важка техніка та екскаватори з великокубатурними ковшами. Тоді з озера вивезли майже 3000 кубів ґрунту з намулом, а за тим – тривали роботи з армування і бетонування чаші озера.

Ми вже писали про те, як це місце виглядало місяць тому (детальніше про це – ТУТ), але з тих пір багато чого змінилося.

 

Зараз, якщо зайти з боку Хмельницького шосе, відчувається багато простору, адже всю територію аж до “Дому Євангелія” розчистили і розрівняли ґрунт. Також там влаштували досить широку доріжку, яка огинає озеро Миру з обох боків. Її, до речі, повністю вимостили сірою тротуарною плиткою, що візуально також додає певної легкості.

По обидва боки від озера встановили по п’ять дерев’яних лавок з урнами. На одній із них є помітне пошкодження, та зважаючи на чорні смуги, можна припустити, що воно сталося під час транспортування.

 

 

 

До речі фото, як ця територія виглядає вночі, на своїй сторінці у Фейсбук 2 листопада опублікував Володимир Ніценко, директор Департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради.

 

На цих фото можна побачити ще розлогі верби, які ростуть на схилах за прогулянковою зоною. Станом на зараз ці верби кронували і вони стоять “голі”. Натомість дерева, які ростуть всередині огородження озера, ця “процедура” оминула.

Варто також зазначити, що нова зона відпочинку розташована ніби в низовині. Такого ефекту досягли завдяки симетричному насипу ґрунту з боку лісопарку. Але для цього деякі дерева довелося засипати майже до гілок.

Станом на зараз роботи з благоустрою цієї зони залишилося небагато: лише двоє робітників завершують встановлювати гранітні сходинки поблизу “Дому Євангелія”.

Один із них, який представився Віталієм, розповів, що все буде готово через два-три дні. З його слів, залишилося лише доробити ці сходинки, затерти всі шви, прибрати будівельне сміття і замести пісок на доріжках.

Також на тротуарі біля огородження озера мають встановити водоприймачі, які виводитимуть накопичені опади по трубах в озеро.

 

 

Що стосується озера, то зараз його дно ледве вкрите водою. Віталій пояснив це тим, що коли тривали роботи, воду з нього викачували двома помпами, а тепер, коли ремонт завершився, воно поступово саме наповниться з джерела.

 

Юрій Семенюк, заступник директора Департаменту комунального господарства та благоустрою, розповів, що весною територію біля озера засіють газоном, а на клумбі, де раніше був старий басейн, висадять квіти. Крім того буде встановлена система автоматичного поливу (дренажні труби для неї вже проклали).

Також, зі слів Юрія Володимировича, на території встановили дві камери відеонагляду.

 

 

Як пояснив раніше міський голова Сергій Моргунов, спочатку вартість проекту становила близько 25 мільйонів гривень. Але згодом, через таку високу вартість, до проекту внесли зміни, і сума зменшилась до майже 8 мільйонів. Детальніше про попередній проект читайте за ЦИМ посиланням.

Фото Ольги Мірошниченко, Марини Сербінович зі сторінки Володимира Ніценка у Фейсбук

Читайте також: Оновлене озеро та клумба замість басейну: як у Вінниці оновлюють територію біля “Дому Євангелія”. ФОТОРЕПОРТАЖ

Читайте також: Озеро, велопарковки та інклюзивний дитячий комплекс: у Вінниці з’явиться зона відпочинку за 28 мільйонів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Для порівняння, 30 жовтня ця територія виглядала так, як на фото нижче.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вгору

Дякуємо!

Тепер редактори знають.