Соціальний ресторан “Коцюбинський 220”, який розробляє меню, консультував шеф “Пекельної кухні”

9:38
Автор: Vежа
Become a Patron!

Розробку меню для соціального ресторану “Коцюбинський 220” у Вінниці консультував Олександр Якутов – шеф кулінарного реаліті-шоу “Пекельна кухня” на “Новому каналі”, а також шеф і співвласник ресторану “Публіцист” у Києві.

Про це минулого тижня повідомили на сторінці соціального ресторану у Фейсбук, а також розповіла у коментарі журналістам “ВінницяОк” засновниця закладу Олена Павлова одна з небагатьох, хто досліджує подільську кухню і мало не єдина, хто володіє величезною базою знань про всі аспекти цієї кухні.

З Олександром ми давно маємо дружні кулінарні стосунки. Він завжди підтримує проекти, що спрямовані на популяризацію локальних продуктів, української кухні та неодноразово на міжнародному рівні давав “звані вечори” українських страв. Тож він радо відгукнувся на наше прохання і попри свою шалену зайнятість приділив час, щоб допомогти нам. Не лише максимально ефективно використати кулінарні історії з життя письменника, а й гармонійно поєднати їх західну Україну, Бессарабію і Поділля, Крим і Італію, а саме острів Капрі, де письменник жив і творив певний час, – розповіла Олена Павлова.

Фото – з фейсбук-сторінки Олени Павлової

Розібрати страву на інгредієнти, переосмислити та знову зібрати… Розкласти кухню на регіони, села, історії, людей, які розповіли тобі їх, і сотворити з цього меню. Проферментувати все, що ферментується, і спробувати на тарілці поєднати традиційність і техніки, перемішати, перескладати у горщику і подати на стіл.

Ми сьогодні, у день кухаря, розбирали майбутнє меню нашого закладу на минуле і сучасне, щоб народити для вас майбутні історії, викладені на тарілці. Два дні у Києві на неймовірному драйвовому і пізнавальному форумі та сьогодні з одним із кращих шефів України, ведучим “Пекельної кухні” Олександром Якутовим, – повідомили на сторінці соціального ресторану “Коцюбинський 220”.

Фото – novy.tv

Олександр Якутов має низку професійних нагород: ресторанна премія “Пальмова гілка”: бронзова – у 2015 році, срібна – у 2016-му. у 2017 році давав звану вечерю сучасної української кухні, приурочену до Дня Незалежності України, в Раді Європи, Страсбург, Франція. Амбасадор італійської школи IFSE в Україні (джерело – novy.tv).

Нагадаємо, що соціальний ресторан “Коцюбинський 220” має стати закладом з подільською кухнею та соціальними проєктами для міста. Планується, що персонал ресторану не буде на 100% складатися з людей з інвалідністю, а 80% прибутків закладу спрямовуватимуть на соціальні проєкти, які необхідні Вінниці. До слова, заклад уже працює за адресою: проспект Коцюбинського, 53.

Читайте також: Олена Павлова про подільську кухню: “В нас ще присутній страх голоду і нікуди ми від цього не дінемось”

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.