“Середньовічна трапеза” та пивна юшка: у Вінниці відкривається ресторація “Чан монаха”

17:22
Автор: В'ячеслав Луцков

У Вінниці цієї суботи, 6 листопада, відкриють заклад “Чан монаха”, концептуально присвячений підземеллям вінницьких монахів. Під час відкриття закладу обіцяють можливість “потрапити на справжню середньовічну трапезу лицарів та їх прекрасних дам серця” та спробувати пивну юшку.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Vizit Vinnytsia та розповіла Vежі Анастасія Стовпець, івент-менеджерка та історична консультантка закладу.

Анастасія Стовпець розповідає, що концепція закладу пов’язана зі створеним у XVIII столітті у місті монастирем “Ордену Братів Менших Капуцинів” та “гастрономічними” історіями, пов’язаними з ними.

– В підвалах монастиря розташовувалась знаменита пивоварня, де монахи варили пивну юшку у величезних чанах. Страва на пивному суслі була надзвичайно поживною та недороговартісною на той час. Пивною юшкою пригощали всіх охочих містян, які приходили на подвір’я до монастиря. Особливо капуцини відзначились своєю підтримкою для громади під час епідемії холери у Вінниці,  – розповідає івент-менеджерка.

Відтак, назва “Чан монаха” відсилає не лише до історії приготування пивної юшки, але й символізує монашу гостинність у середмісті.

 

 

Відтак стилістика закладу відтворює атмосферу вінницьких підземель, а його стіни прикрашені зображеннями ченців та вінницьких пейзажів, які створив художник Олександр Нікітюк.

 

 

Під час відкриття закладу відвідувачам обіцяють можливість “потрапити на справжню середньовічну трапезу лицарів та їх прекрасних дам серця”, а також почастуватися пивом та “спробувати фірмову страву закладу — славнозвісну пивну юшку”.

Відкрити заклад “Chan Monakha” мають уже цієї суботи, 6 листопада, о 16:00, за адресою вул. Соборна, 35 (навпроти Храму Діви Марії Ангельської). Вхід вільний.

Фото надані Анастасією Стовпець