Публікації за датами

  • 24 Червня/ 15:38

    Вінниця

    Публікація24.06.1715:38

    Автор:Олена Павлова

    Кабачки у пивному диві

А зелені кабачки люблять дзьобати качки – каже дитячий віршик, і це таки правда, але не уся) І не лише качки, а усі, хто потребує улітку смачної та корисної страви полюбляють кабачки. Вони легкі у засвоюванні, містять багато мінералів та вітамін С, та одночасно надзвичайно низькокалорійні. На 100 гр кабачків припадає лише 24 кілокалорії

Квіткові рапсодії

Суцвіття кабачків – це не лише гарна жовта квітка, а й смачний делікатес. Для приготування його  нам знадобляться квітки кабачків цукіні (пустоцвіти), 1 яйце , сіль, борошно, біле вино.

Замішуємо кляр, він мусить бути консистенції густої сметани. Наші квітки, промиті та підсушені, але обов’язково – з хвостиками ми обережно вмочуємо в кляр та викладаємо на пательню з рослинною олією. Обсмажуємо хвилинки дві- три, викладаємо на серветку, щоб просохли.

Квіти кабачків можна вживати як самостійну страву, або як гарнір до риби та легкого м’яса.

Якщо ж є час та натхнення – можна начинити квітки несолоною бринзою або сулугуні, або ж фетою.

Пивне диво

Найлегший та найсмачніший кляр для кабачків ми скуштували у Кам’янці. Він складається з яйця, борошна та …пива.

І грильовані овочі у такому оздобленні спочатку смачно хрумтять, а потім тануть у роті. Отож, тонесенько, гострим ножем або на слайсері нарізаємо молоденькі кабачки. Даємо їм трохи оговтатись та перестати плакати.

Тим часом робимо легкий кляр. Для цього пиво, бажано світле та свіже  трохи підігріваємо, змішуємо з борошном та яйцем, додаємо сіль та спеції. Рідина має бути легкою та пінитись, щоб вкрити тонким шаром наші кабачки. Викладаємо на пательню майже без жиру, або найкраще – на ребристу пательню і обсмажуємо з обох боків. Подавати можна як самостійну страву з часниково-сметанним соусом.

Оладки з кабачків

Тут все просто і без витребеньок. Один кабачок, натертий на дрібну терку, 1 яйце, 1 ложка кукурудзяного борошна, жменя подрібненого кропу, 3 зубки молодого часнику, сіль, перець, трави. З усього цього дива замішуємо тісто. Висмажуємо на олії. Додаємо сметану і смакуємо, смакуємо і дякуємо літечку за таку чудову рослинку та корисний овоч.

Смачного!

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

author avatar
Олена Павлова
Фуд-блогер
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть
Ctrl+Enter

Дякуємо!

Тепер редактори знають.