-
24 Червня/ 15:38
Вінниця
Публікація24.06.1715:38
Кабачки у пивному диві
А зелені кабачки люблять дзьобати качки – каже дитячий віршик, і це таки правда, але не уся) І не лише качки, а усі, хто потребує улітку смачної та корисної страви полюбляють кабачки. Вони легкі у засвоюванні, містять багато мінералів та вітамін С, та одночасно надзвичайно низькокалорійні. На 100 гр кабачків припадає лише 24 кілокалорії
Квіткові рапсодії
Суцвіття кабачків – це не лише гарна жовта квітка, а й смачний делікатес. Для приготування його нам знадобляться квітки кабачків цукіні (пустоцвіти), 1 яйце , сіль, борошно, біле вино.
Замішуємо кляр, він мусить бути консистенції густої сметани. Наші квітки, промиті та підсушені, але обов’язково – з хвостиками ми обережно вмочуємо в кляр та викладаємо на пательню з рослинною олією. Обсмажуємо хвилинки дві- три, викладаємо на серветку, щоб просохли.
Квіти кабачків можна вживати як самостійну страву, або як гарнір до риби та легкого м’яса.
Якщо ж є час та натхнення – можна начинити квітки несолоною бринзою або сулугуні, або ж фетою.
Пивне диво
Найлегший та найсмачніший кляр для кабачків ми скуштували у Кам’янці. Він складається з яйця, борошна та …пива.
І грильовані овочі у такому оздобленні спочатку смачно хрумтять, а потім тануть у роті. Отож, тонесенько, гострим ножем або на слайсері нарізаємо молоденькі кабачки. Даємо їм трохи оговтатись та перестати плакати.
Тим часом робимо легкий кляр. Для цього пиво, бажано світле та свіже трохи підігріваємо, змішуємо з борошном та яйцем, додаємо сіль та спеції. Рідина має бути легкою та пінитись, щоб вкрити тонким шаром наші кабачки. Викладаємо на пательню майже без жиру, або найкраще – на ребристу пательню і обсмажуємо з обох боків. Подавати можна як самостійну страву з часниково-сметанним соусом.
Оладки з кабачків
Тут все просто і без витребеньок. Один кабачок, натертий на дрібну терку, 1 яйце, 1 ложка кукурудзяного борошна, жменя подрібненого кропу, 3 зубки молодого часнику, сіль, перець, трави. З усього цього дива замішуємо тісто. Висмажуємо на олії. Додаємо сметану і смакуємо, смакуємо і дякуємо літечку за таку чудову рослинку та корисний овоч.
Смачного!
Дякуємо!
Тепер редактори знають.