З російського полону вчора вдалося повернути додому ще 95 Захисників України

10:06
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

З російського полону вчора, 18 жовтня, додому вдалося повернути ще 95 Захисників України.

Як повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, це 58-й обмін військовополоненими, організований Координаційним штабом, а загалом з ворожої неволі визволено вже 3767 людей.

Зазначено, що особливість цього обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані «вироки» судової системи країни-агресорки та були «засуджені»: 28 до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора.

Серед звільнених з полону – нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники інших підрозділів Сил безпеки та оборони.

– Наші хлопці захищали Маріуполь, Донеччину, Луганщину, Київщину, Харківщину, Чернігівщину, Херсонщину. Серед звільнених 69 солдатів та сержантів та 26 офіцерів. Чимало наших звільнених хлопців мають серйозні захворювання та наслідки важких поранень, а також велику втрату ваги через катування та недостатнє харчування, – зазначає Штаб.

 

 

Також у Штабі нагадують, що всі родичі та близькі військовополонених або незаконно позбавлених волі цивільних можуть зареєструватися в Особистому кабінеті Координаційного штабу для передачі та отримання всієї необхідної інформації.

Фото – Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими та зі сторінки Володимира Зеленського, відео – зі сторінки Володимира Зеленського

 

 

 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.