У Вінниці відбудеться архітектурний бліц-конкурс на кращу ідею архетипу надмогильного знаку у кварталі військових поховань на кладовищі «Сабарів»

16:53
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

У Вінниці оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний бліц-конкурс на кращу ідею архетипу надмогильного знаку у кварталі військових поховань на кладовищі «Сабарів». Він триватиме із 21 жовтня по 20 грудня 2024 року. 

Як повідомляє Вінницька міська рада, відповідне рішення прийняли вчора, 17 жовтня, під час засідання виконавчого комітету міської ради.

Зазначено, що конкурс організовують, аби знайти проєктне рішення, “що втілюватиме національну гордість, незламність та колективну пам’ять про полеглих героїв України”.

Перший заступник директора департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради, головний архітектор міста Євген Совінський зазначив:

– Конкурс має забезпечити індивідуальне делікатне вираження вдячності та шанування воїнів, формуючи нерозривний зв’язок між подіями минулого та сучасності. Важливо, щоб пам’ять родини про загиблих ставала частиною загальнонаціональної свідомості, сприяючи єдності суспільства та вшанування героїв для майбутніх поколінь.

До участі запрошуються фізичні особи: митці, громадські діячі, студенти, авторські колективи тощо. Власні ідеї на розгляд журі можна подати з 21 жовтня по 22 листопада. Для цього потрібно зареєструватися за ЦИМ посиланням.

Ілюстрація – ВМР