У Вінниці у випадку екстрених ситуацій для інформування працюватимуть радіо «Місто над Бугом» та гучномовці

12:00
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінниці у випадку екстрених ситуацій важливу інформацію транслюватиме радіо «Місто над Бугом». Також її оголошуватимуть через гучномовці в місцях масового скупчення людей.

Як повідомляє Вінницька міська рада, за словами директора департаменту цивільного захисту ВМР Олега Парфілова, це один з резервних варіантів термінового інформування населення на випадок екстрених ситуацій. Зокрема, йдеться і про терористичні обстріли критичної інфраструктури російською армією, внаслідок яких можливі тривалі блекаути.

Відтак, у разі надзвичайної ситуації та відсутності доступу до офіційних джерел інформації, першочергово необхідно увімкнути радіо «Місто над Бугом» на частоті 101,8 МГц. Директор радіо «Місто над Бугом» Ігор Голуб розповів, що вони розробили аварійну сітку мовлення для своєчасного оповіщення жителів громади, а також мають для цього потрібні ресурси.

– Ми закликаємо вінничан подбати про наявність FM-приймачів на батарейках, щоб, у разі екстреної ситуації, оперативно дізнатися всю важливу інформацію. Окрім того, буде організовано оповіщення у місцях масового скупчення людей за допомогою засобів гучномовного зв’язку спецавтомобілів та електромегафонів, – каже Олег Парфілов.

Фото – ВМР

 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.