Не лише Мурзик чи Маркіза: як обрати ім’я для кота та на що звернути увагу

11:09
Автор: Vежа
Become a Patron!

Реклама

Коли в житті людини з’являється домашній улюбленець, перед власником постають важливі й водночас приємні задачі. Вибір харчування, іграшок, засобів догляду, облаштування місця відпочинку, турбота про здоров’я і чимало іншого. Усе це потребує часу та грамотного підходу.

Так само варто серйозно поставитись до такого моменту як вибір ім’я для кота – така проста (на перший погляд) річ має обиратися виважено, адже буде з тваринкою все її життя. 

Далі розповімо трохи про те, як правильно обрати ім’я для вашого котика чи киці та де взяти ідеї для цього. 

На що варто звертати увагу при виборі імені для котика?

Перш за все, ім’я часто обирають відповідно до особливостей тваринки. Погодьтесь, буде дивно, якщо граційну та витончену кицю зватимуть, наприклад, Булка. З іншого боку, деякі власники тваринок навпаки навмисно можуть обирати такі невідповідні імена і в цьому є своя “родзинка”. 

Також враховуйте, що ім’я має бути таким, аби вам було зручно його вимовляти. До слова, пам’ятайте, що дуже висока вірогідність того, що ви будете називати тваринку скороченим ім’я, а отже оцініть, чи подобатиметься вам можливі варіації. 

Звертайте увагу на милозвучність як для вас, так і для тваринки. Зокрема чимало котиків дуже добре реагують на імена, у складі яких є такі літери як “с”, “ц” – ймовірно, це має таку ж специфіку як “киць-киць”. 

Поекспериментуйте. Спробуйте протягом якогось часу кликати вашого улюбленця обраним іменем – інколи тваринка доволі швидко розуміє, що ви звертаєтесь саме до неї. А отже – ви точно все правильно обрали. 

Ще важливий момент – погодити ім’я з іншими членами родини. Впевніться, що усім комфортно кликати тваринку й ім’я загалом гарно запам’ятовується. 

Звідки можна взяти ідеї для вибору імені?

Базові. Якщо ви любите класичні клички, можна обрати “базові” на основі зовнішнього вигляду котика чи його поведінки. 

Наприклад, для білих і пухнастих котиків це можуть бути Сніжок (для киць це, відповідно, Сніжинка, Сніжка) чи Пушок (для дівчаток – Пушинка, Пушка). 

На честь когось. Якщо попередній варіант для вас нудний, варто шукати натхнення деінде. Міфологічні істоти, герої фільмів, мультиків чи казок також можуть чудовим джерелом натхнення. Тільки уявіть: вдома на вас чекає Афродіта, Зевс, Персефона чи Наполеон!

Жартівливі. А чому, власне, ні? Сосиска, Борщ, Пюрешка – такі “смачні” імена точно викликатимуть посмішку не лише у вас, а й в оточення. 

Загалом, яке б ім’я ви не обрали для вашого улюбленця, пам’ятайте, що головне – це любов та турбота по відношенню до тваринки. Старайтесь зробити усе, аби котик чи киця почувалися комфортно поруч з вами, тоді вони будуть раді вашому товариству незалежно від того, яке ім’я ви для них оберете.