Вночі над Україною збили 69 ударних безпілотників та дві КАР, ППО працювала й на Вінниччині

10:02
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

Цієї ночі над Україною захисники неба збили 69 ударних безпілотників та дві керовані авіаційні ракети. Протиповітряна оборона працювала і на Вінниччині. 

Як повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ, у ніч на 28 вересня 2024 року (із 19.00 27.09 по 08.00 28.09) радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 77-ми засобів повітряного нападу противника:

– двох балістичних ракет «Іскандер-М» з окупованого Криму;
– двох керованих авіаційних ракет Х-59/69 із повітряного простору ТОТ Запорізької обл.;
– 73 ударних БПлА типу «Shahed» із районів Курськ, Приморсько-Ахтарськ, Орел – рф., мис Чауда – Крим.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 69 ворожих ударних БпЛА типу «Shahed» у Київській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Одеській та Миколаївській областях.

Один безпілотник полетів у напрямку росії, ще три – локаційно втрачено на території України.

Що відомо про наслідки нічної масованої атаки росіян

Зокрема відомо, що Київ вночі атакували близько 15 ударних дронів. Їх усіх знищили сили ППО на підступах та на території столиці, повідомили в КМВА. Попередньо, зафіксовано падіння уламків в Оболонському районі столиці, пошкоджено нежитлове приміщення. Інформація щодо постраждалих не надходила.

Ворог атакував ракетами Одещину — у Білгород-Дністровському районі була пожежа на території бази відпочинку. Є часткові руйнування. Без жертв.

Повітряну ціль збили над Рівненщиною. Уламки пошкодили повітряну лінію електропередач, а також паркан та альтанку на території приватного господарства.

На Дніпропетровщині знищили ракету і 3 «Шахеди».

Над Кіровоградщиною збили один ворожий БпЛА. Попередньо — без наслідків.

На Миколаївщині знищено три ударних БпЛА.

Графіка – ПС ЗСУ