У Вінниці в садибі Коцюбинського відбудеться Всеукраїнський музейний форум і вистава за новелами письменника

15:56
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінниці за тиждень відбудеться Всеукраїнський музейний форум «Коцюбинський 160». Крім того, містян запрошують на театральну виставу «Потяг» за новелами письменника.

Як повідомляється на сайті vinnytsia.city, заходи відбудуться 16 та 17 вересня у рамках циклу заходів «2024. Рік Коцюбинського» в садибі-музеї видатного письменника.

Так, метою форуму є популяризація творчості письменника та його сучасників, а також об’єднання культурних установ для розвитку спільних проєктів. При цьому учасники форуму заслухають п’ять доповідей, що стосуватимуться не лише творчості Коцюбинського, а й актуальних викликів для українських музеїв і перспектив їхнього розвитку.

Крім того, подія стане платформою для обміну досвідом між музейними працівниками та літературознавцями з різних куточків країни.

Форум відбудеться у понеділок 16 вересня у вінницькому Музеї М. Коцюбинського (вул. І. Бевза, 15). Для участі необхідно заповнити анкету до 12 вересня ТУТ. Кількість місць обмежена.

Наступного дня, 17 вересня, глядачів запрошують на прем’єру театральної вистави «Потяг» від режисерки Оксани Бандури.

– Це подорож через п’ять знакових новел Коцюбинського, що відкривають теми любові, розчарувань і пошуку себе, – йдеться в анонсі.

Вистава розпочнеться о 19:00 в саду Музею Коцюбинського. Реєстрація обов’язкова ТУТ.

Фото – vinnytsia.city

Читайте також: У Вінниці цього місяця організовують низку заходів до 160-річчя з дня народження Михайла Коцюбинського

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.