У Львові лікарі врятували 16-річного вінничанина, який захворів на лептоспіроз після купання у Південному Бузі

12:29
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Львові лікарі врятували життя 16-річного Данила Максимчука з Вінниччини, який захворів на лептоспіроз після купання у річці Південний Буг. Майже місяць медики боролися за його життя.

Як повідомляє Перше медичне об’єднання Львова, хлопець – студент коледжу з Ладижина. Під час літніх канікул він вирішив із друзями скупатися у річці. Ввечері після купання у хлопця різко піднялася температура, яка не спадала впродовж ночі. Вранці з’явилася нудота і блювота.

Спочатку лікарі районної лікарні припустили, що причиною є тепловий удар. Проте, коли через два дні лікування стан Данила погіршився, його направили до Вінниці. Там медики діагностували лептоспіроз.

Лептоспіроз – це важке інфекційне захворювання, яке переносять тварини. Найчастіше – гризуни: щурі та миші. Разом із сечею тварин небезпечна для життя людини бактерія потрапляє у воду і саме під час купання найчастіше відбувається зараження.

Данило мав на тілі подряпини під час купання, через які інфекція проникла у його організм. Через лептоспіроз у нього почали відмовляти органи, зокрема нирки та печінка. У критичному стані його перевезли до львівської Дитячої лікарні Святого Миколая.

– Нам довелося під’єднати його до апарату для проведення гострого діалізу – “штучної нирки”. Данило 2 доби безперервно перебував під апаратом – така сильна була інтоксикація. А вже потім ми виконували діаліз 3 рази на тиждень по 4 години. Щодо печінки, то її нам вдалося стабілізували медикаментозно, – каже керівниця нефро-діалізного блоку Лікарні Святого Миколая Лілія Грицків.

Йдеться, що нині нирки та печінка хлопця працюють належним чином і він майже повністю відновився. Хлопець повернувся до Вінниці, де і пройде завершальні етапи лікування.

Фото – зі сторінки Першого ТМО Львова

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.