У Вінниці триває опитування щодо історичного центру міста та території навколо колишнього кінотеатру “Росія”

9:58
Автор: Vежа
Become a Patron!

КП “Агенція просторового розвитку” спільно з київською ініціативою “Урбанина” розпочали онлайн-опитування вінничан щодо історичного центру Вінниці та території навколо колишнього кінотеатру “Росія”. 

Анкета опитування є короткою та налічує 8 питань. Частина з них – питання, які спрямовані на збір статистичної інформації щодо опитуваного. Як зазначають автори опитування, заповнення анкети займе близько 5 хвилин. Безпосередньо нефункціонуючого нині кінотеатру “Росія” стосуються останні два питання.

Заповнити анкету можна за ЦИМ посиланням.

Анкетування спрямоване на дослідження можливого майбутнього розвитку колишнього кінотеатру.

Варто зазначити, що нещодавно відбулася онлайн-презентація дослідження центру Вінниці, яке було виконано командою “Урбанина” (м. Київ) на замовлення КП “Агенція просторового розвитку” ВМР. Як зазначалося в дописі організаторів, “Щоб знайти різні варіанти розвитку території кінотеатру “Росія”, ми (команда дослідників – прим. авт.) дослідили весь історичний центр Вінниці. Порахували пішоходів та дерева, визначили функції будівель та активність їх фасадів, дослідили вуличні бізнеси та інфраструктуру, доступність територій, та купу іншого”. Ознайомитися з результатами події можна у відеотрансляції на Facebook за ЦИМ посиланням.

Територія досліджень обмежена ділянкою між вулицями Театральною, Чорновола і Владислава Городецького та Центральним, Староміським та Київським мостами та річкою Південний Буг.

Нагадаємо, цьогоріч наприкінці жовтня в рамках Air Fest Vinnytsia відбулася дискусійна панель “Ревіталізація колишнього кінотеатру “Росія””. Мета дискусії полягала в тому, щоб зрозуміти досвід інших міст у процесі відновлення “мертвих” об’єктів інфраструктури. А також спробувати зрозуміти ‒ який подальший розвиток може чекати на колишній кінотеатр “Росія” у Вінниці. Під час цієї зустрічі стало відомо, що до кінця року в місті планується розпочати дослідження щодо можливого розвитку нефункціонуючого наразі кінотеатру в центрі міста. Детальніше – за ЦИМ посиланням.

Також в жовтні було оголошено тендер на “Передпроєктні дослідження для розробки концепції розвитку території колишнього кінотеатру “Росія””. Наразі на сайті “ProZorro” зазначено, що торги не відбулися.

Головне фото – з архіву VeжА

Читайте також: У Вінниці стартувало онлайн-опитування щодо трансформації вулиці Грушевського

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.