Новозбудований корпус міської лікарні швидкої допомоги у Вінниці готують до відкриття

9:47
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінниці невдовзі запрацює новозбудований корпус міської лікарні швидкої допомоги, що на вулиці на Київській. Там  тривають останні налаштування медичного обладнання та устаткування, і вже розпочали офіційну процедуру введення об’єкта в експлуатацію.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Сергій Моргунов, вінницький міський голова.

Він зазначив, що на першому поверсі корпусу влаштували відділення екстреної медичної допомоги, на другому – відділення інтенсивної терапії на 18 ліжок, а третій поверх займає операційний блок на 4 операційні та зала телемедицини.

Крім того, на цокольному поверсі розмістили центральне стерилізаційне відділення та пральню.  А одним із нововведень буде те, що карети “швидкої” заїжджатимуть безпосередньо в приміщення корпусу, звідки пацієнта будуть транспортувати до оглядових.

Будівництво нового корпусу “екстренки” стартувало наприкінці 2017 року. Це наймасштабніший проєкт у сфері охорони здоров’я міста, який реалізований за часи Незалежності. Важливо, що тут пацієнти отримуватимуть якісну медичну допомогу європейського рівня, написав міський голова.

Проєктували лікарню, консультуючись з фахівцями одного з кращих госпіталів в Італії, враховували досвід інших закордонних медичних закладів. Закупили сучасне обладнання. В оснащення інвестовано 136 мільйонів гривень за рахунок ресурсів громади та допомоги з державного бюджету,  – зазначив Сергій Моргунов.

Ця лікарня визначена як опорна для Вінницького госпітального округу. І прийматиме пацієнтів не тільки з Вінниці, а й жителів області. 

Зображення – facebook.com/SAMorgunov

Читайте також: У Вінниці готують до здачі новий корпус лікарні швидкої медичної допомоги. ФОТО

Читайте також: У мережі показали, як триває будівництво нового корпусу лікарні швидкої допомоги у Вінниці. ВІДЕО

Читайте також: На обладнання для лікарні швидкої допомоги у Вінниці планують перерозподілити 14 мільйонів. ФОТО

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.