У Вінниці влаштують безкоштовну «Джазову Не Школу» для молодих музикантів

7:52
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінниці розпочався набір учасників до мистецької резиденції «Джазова Не Школа». Це унікальний проект неформальної освіти для молодих музикантів, які співпрацюватимуть зі світовими зірками джазу. Результатом проекту стане створення першого Всеукраїнського сесійного молодіжного джазового гурту.

У «Джазовій Не Школі» з молодими музикантами будуть працювати художній керівник Євген Попель і зіркові ментори: Рей Браун зі Сполучених Штатів Америки та Роберт Анчиполовський з Ізраїлю.

Як взяти участь у проекті

Стати учасником «Джазової Не Школи» можуть молоді музиканти віком від 16 до 27 років. До речі, участь у «Джазовій Не Школі» для всіх юних джазменів безкоштовна. Набір до проекту триватиме до 25 липня. Усім охочим необхідно подати свої заявки за ЦИМ посиланням.

Потенційні учасники повинні мати базову мистецьку освіту (щонайменше шкільного рівня) та грати на музичному інструменті, який входить до складу джазового бенду (саксофон, труба, тромбон, клавіші, ударні інструменти, контрабас, гітара, вокал).

– У країнах Євросоюзу дуже популярні національні молодіжні джазові оркестри, які з успіхом гастролюють не лише у своїх рідних країнах, а й по всьому світу, — розповіла продюсерка VINNYTSIA JAZZFEST Ірина Френкель. — «Джазова Не Школа» – це перша спроба об’єднати молодих музикантів України, які прагнуть грати джаз. Проєкт реалізується з метою формування збалансованого джазового ринку України шляхом розвитку неформальної культурно-освітньої платформи інтерактивного характеру, де кожен учасник має можливість вільного творчого самовираження та самореалізації.

Вже 27-28 липня серед усіх кандидатів, які подали заявки, пройде онлайн-прослуховування, а 31 липня оголосять учасників «Джазової Не Школи».

З третього серпня по 19 вересня проходитимуть онлайн-репетиції, а наприкінці вересня резиденція «Джазової Не Школи» працюватиме наживо у Вінниці.

Вже другого жовтня перший Всеукраїнський сесійний молодіжний джазовий бенд виступить зі своїми зірковими менторами на ювілейному 25-му міжнародному джазовому фестивалі VINNYTSIA JAZZFEST-2021.

– Ми зберемо молоді таланти у єдиний потужний бенд, який представлятиме Україну і молоду джазову генерацію не лише на теренах України, а й — за кордоном, — зазначив голова правління ГО «Інститут культурної політики», заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков. — Всіх учасників одразу просимо не хвилюватися і не боятися, що ви, можливо, чогось не вмієте. Максимально доброзичливо й відкрито ми разом проведемо канікули не лише джазово, а й — плідно!

Про менторів проекту

Художній керівник «Джазової Не Школи» Євген Попель додав, що учасники не лише отримають корисний досвід, а ще й зможуть далі працювати в оркестрі на постійній основі.

– З менторами — Робертом і Реєм — ми вже розпочали роботу над концертною програмою, дивимося ноти, радимося, думаємо над аранжуванням. Зробимо все, аби програма була цікава! Тому не бійтеся і надсилайте свої заявки до 25 липня — будемо всі-всі їх розглядати.

Рей Браун — син «королеви джазу» Елли Фіцджеральд і одного з найвидатніших контрабасистів світу Рея Брауна. Джазовий та блюзовий співак ріс і виховувався в оточенні справжніх «джазових титанів». Віднайшовши власну манеру виконання, стилістику й поведінку на сцені, сьогодні Рей Браун на надзвичайно високому рівні продовжує традиції своєї родини.

Роберт Анчиполовський — всесвітньовідомий ізраїльський саксофоніст, який має виняткову техніку гри та блискуче імпровізує! У 1992 році Роберт поїхав у Нью-Йорк, щоб продовжити свою освіту в музичному коледжі New School, де його вчителем став легендарний Філ Вудс. Активно гастролюючи по всьому світу, Роберт Анчиполовський незмінно зриває овації на найпрестижніших джазових фестивалях: Wichita Jazz Festival, Paris International Jazz Festival, Red Sea Jazz Festival, Umbria Winter Jazz Festival, Festival Of Israel, Jazz Globes, ProJazz Festival, JazzMay та багатьох інших.

Євген Попель — лауреат міжнародних конкурсів, організатор міжнародного фестивалю саксофонної музики Vinnytsia Adolphe Sax Festival, диригент духового оркестру у Вінницькому коледжі мистецтв ім. М. Леонтовича, засновник та керівник Українського ансамблю саксофоністів і «Popel Sax Quartet», артист Вінницького естрадно-духового оркестру «ВінБенд», аспірант Національної музичної академії України ім. П. Чайковського (музичне мистецтво, саксофон, диригент оркестру) та учасник XVI і XVII Всесвітнього конгресу саксофоністів у Страсбурзі (Франція) та Загребі (Хорватія).

Проект відбувається за підтримки Українського культурного фонду та ініціативи ГО «Інститут культурної політики» у рамках 25-го міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST і проекту «Джазовий порт», що реалізується в межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду, програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ), Державного агентства розвитку туризму.

Фото надані організаторами

Читайте також: У Вінниці на початку жовтня влаштують триденний музичний “Vinnytsia Jazzfest”

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.