«Київстар» тимчасово припинив послугу sms-оплати за проїзд у муніципальному транспорті

15:31
Автор: Дар'я Гоц
Become a Patron!

Абоненти мобільного оператора «Київстар» тимчасово не зможуть розраховуватись у громадському транспорті за допомогою sms-повідомлень. Ми спробували дізнатись у чому причина та коли чекати на відновлення послуги. 

Вчора, 29 грудня, у соціальних мережах з’явилось повідомлення від вінничан про неможливість сплатити за проїзд за допомогою sms. Проблеми виникли лише у тих, хто користується «Київстаром». При спробі сплатити за проїзд, у відповідь приходить повідомлення про те, що послуга «Смарт-гроші» тимчасово недоступна.

 

У громадському транспорті можна побачити відповідне оголошення про тимчасове часткове скасування послуги з 29 грудня, а про її відновлення обіцяють повідомити додатково. Наразі розрахунок за проїзд sms все ще можливий для абонентів мобільних операторів Lifecell та Vodafone.

До речі, така ж проблема з оплатою проїзду за допомогою повідомлень в Івано-Франківську.

Причини тимчасового скасування послуги

VежA звернулась до «Вінницької транспортної компанії», щоб з’ясувати у зв’язку з чим скасували розрахунок sms-повідомленнями та коли очікують на відновлення послуги.

– Нам «Київстар» прислав електронного листа, у якому вони вказали, що зараз у них проводиться певна робота з послугою «Смарт-гроші» і вони нас просто проінформували, що з 29 грудня послуга буде тимчасово недоступна, – розповів начальник відділу автоматизованих систем управління Сергій Жабко. – Це не лише для оплати проїзду в муніципальному транспорті, а взагалі ця послуга буде недоступна. Коли вона почне працювати нам не можуть повідомити, але сказали, що всім абонентам, які мали транзакції з оплатою – всім розіслали попереджувальну sms, що послуга не буде працювати. Обов’язково також пришлють sms тоді, коли знову запрацює, але терміни не змогли пояснити. Послуга ця забезпечується лише компанією «Київстар» і «Вінницька транспортна компанія» в принципі до забезпечення нічого не має. У нас просто договір з ними про надання такої послуги.

На сайті мобільного оператора також є інформація про те, що саме з 29 грудня для абонентів передплаченого зв’язку «Київстар» і користувачів «Смарт-гроші» змінюються деякі умови надання послуги. Наразі саме тривають технічні налаштування та зміни послуги.

Нагадаємо, що 12 лютого 2019 року у Вінниці відбулося підписання Меморандуму про взаємодію між Вінницькою міською радою та «Компанією «Київстар» у сфері впровадження інноваційних проектів для населення, а саме sms-оплату послуг.

Головне фото: info4alle.at

Читайте також: Мобільний квиток: у вінницькому транспорті тепер можна оплатити проїзд за допомогою SMS. ФОТО

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.