М’ясо-молочні підприємства Вінничини сьогодні переробляють понад 600 тонн молока на добу, однак вже найближчим часом ці обсяги можуть вирости ще на 50%
Про це сьогодні, 13 грудня, заявив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій під час зустрічі з послом Фінляндії в Україні Юха Віртаненом, що відбулася в приміщенні облдержадміністрації.
“Після значної девальвації гривні більшість українських підприємств відчули шок, однак для багатьох це стало стимулом нарощувати свої виробництва і шукати нові ринки збуту”, – сказав Коровій під час зустрічі з послом. За його словами, лише сільськогосподарська та харчова галузь в подібних умовах найменше постраждали.
Окрім збільшення обсягів виробництва молочної продукції, в ОДА також прогнозують зростання виробництва цукру та олії. “Ми пам’ятаємо, як за часів СРСР Вінничину називали “цукровим Донбасом”: тоді у нас в області функціонувало 39 цукрових заводів. Сьогодні їх “всього” шість, однак вони разом виробляють третину усього цукру країни.
Виступаючи перед фінською делегацією, голова ОДА згадав і “олійну монополію” Вінничини. “Наразі підприємства міста та області виробляють понад 3 тисячі тон соняшникової олії не добу – це 3% усього світового обєму олії”, – підкреслив Коровій. За його словами, регіон і далі залучатиме інвестиції в агропромисловий сектор області, споруджуючи навколо нього нові економічні кластери.
Водночас конкретні терміни реалізації озвучених проектів під час зустрічі не зазначалися.
Фото Андрія Завертаного
Дякуємо!
Тепер редактори знають.