Він не відступить, а вона не відмовить: у Вінниці відкрилася львівська “П’яна вишня”. ФОТОРЕПОРТАЖ

18:29
Автор: Vежа

Сьогодні у Вінниці відкрилася ресторація “П’яна вишня” – відомий бар від львівського “холдингу емоцій IFest”, в активі якого легендарні львівські “Криївка”, “Театр пива”, “Львівська копальня кави” тощо. 

Заклад відкрився досить неочікувано і без особливої промо-кампанії: днями у вітрині на Соборній поблизу центральної синагоги вінничани помітили логотип відомого бренду і містом почали ширитися чутки – коли ж саме він відкриється? Зрештою навіть в день відкриття час, коли на вході мали перерізати червону стрічку – переносився кілька разів. Спершу з 11:00 на 15:00, а за тим – ще на півтори години.

Зрештою, о 16:30 з “П’яної вишні” випорснули люди у фірмових футболках і перед нечисельною публікою, що складалася з кількох перехожих і журналістів Vежі – перерізали таки червону стрічку і відчинили двері.

 

 

Проте зайти туди першим дозволили лише нашому відеографу Миколі Геркалюку, який терпляче чекав відкриття ще перед зачиненими дверима. Так Микола став почесним першим клієнтом “П’яної вишні” у Вінниці, якому урочисто і під оплески присутніх налили перші сто грамів “ліпшої львівської настоянки”.

 

 

Не забувши при цьому попередити, що на дні бокалу – ягоди з кісточками, тож “треба бути обережними, а то стоматологи, це дорого, ну ви розумієте”.

Невеликий за площею заклад почав заповнюватися молоддю вже в перші хвилини.

 

 

 

 

 

 

Варто зазначити, що формат “П’яної вишні” не передбачає тривалого перебування у стінах бару. Швидше це такий собі “піт-стоп”, де тобі наливають солодко-кислу настоянку, ти її випиваєш всередині або за столиками на вулиці, та йдеш собі далі в пошуках пригод.

 

 

З сервісу тут є вбиральня, а ще продається мерч IFest’у і сама наливка у дуже різних ємностях: від малесеньких шкаликів до величезних бутлів майже за 10 тисяч гривень з доставкою.

 

 

 

Стандартна ж порція “п’яної вишні” коштує 42 гривні за 100 грамів. Важлива ремарка: після споживання рідини обов’язково треба з’їсти усі наявні на дні вишні (зважаючи на кісточки), адже без них “жодного чуда не відбудеться”.

У закладі кажуть, що на період карантину працюватимуть з 11 ранку до 23 години вечора. Після зняття карантинних обмежень не виключають, що режим роботи може змінитися.

Фото Марини Сербінович