“Веганський” зефір, равлики та суші: у Вінниці стартував “Vinnytsia Food Fest”. ФОТОРЕПОРТАЖ

17:04
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

Сьогодні, 17 травня, в центральному міському парку Вінниці розпочався триденний “Vinnytsia Food Fest”, під час якого можна не лише скуштувати різноманітні смаколики та делікатеси, а й відвідати кулінарні майстер-класи та просто повеселитися. Загалом на фестивалі близько 50 “смачних” локацій.

Як обіцяли раніше організатори фестивалю, цього разу він буде “по-справжньому вибуховим”: із лаундж- та б’юті-зоною, дитячими локаціями, кулінарними майстер-класами, батлами шеф-кухарів, вечірнім кінотеатром, двома музичними сценами та ще багато-багато чого цікавим.

     

VежА завітала на фуд-фест, щоб розповісти, які новинки можна скуштувати з’явилися на цьогорічному фестивалі та зорієнтувати читачів у цінах та асортименті смачненького загалом. Станом на 14:00 на площі біля фонтану було розгорнуто трохи більше половини локацій, відтак повний “запуск” фестивалю очікується у другій половині дня.

 

Однією з локацій, яких не було на жодному з попередніх “Vinnytsia Food Fest” – є ятка з виробами домашньої кондитерської. Дівчата, які самі готували десерти та тепер їх продають, запевнили, що все виготовляється виключно з натуральних інгредієнтів. В асортименті: імбирне печиво (30-70 грн), капкейки з апельсиновим та шоколадним наповнювачами (40 грн), а ще – “веганський” зефір, який виготовляється з використанням рослинного желатину (за одну штуку – 15 грн). Трайфели, або ж десерти з бісквітного тіста, є кількох видів, зокрема зі шпинатним та банановим бісквітом (по 70 гривень).

   

Також на фестивалі вперше розташувалась ятка, де можна купити суші. Вони коштують 130-140 гривень, роли – від 50 до 90 гривень, локшина, що є на цій локації – 100-140 гривень, рис – 80-110 гривень.

Новачками на Food Fest є також локація, де можна скуштувати равликів, що приготовані у білому вині – по 100 гривень за порцію (сім штук). Вирощують їх, до слова, у Вінниці, в районі вулиці Київської. Подають страву з тим же білим вином (50 грамів), попередньо розігрівши у духовці “французький делікатес”.

 

Інша нова локація – “Старий Батумі” з Києва, що пропонує гостям фестивалю цілий асортимент смачненького – від вже звичних овочів на грилі до оригінальних зелених лавашів зі шпинатом, сулугуні та зеленню. На цій же локації можна купити оригінальний грузинський лимонад: “Мохіто”, “Тархун”, “Сітро”, “Крюшон” або ж ”Дюшес” (30 грн за півлітрову пляшку).

   

Також новим учасником фестивалю є “Винний дім Гігінеішвілі”, який пропонує вино (біле та червоне сухе, напівсолодке)виготовлене в Корделівці (Вінниччина). Сировину поки використовують з південної частини Одещини, та невдовзі виробник планує влаштувати виноградники на півдні нашої області. Продавці запевняють, що вино надзвичайно смачне, адже повністю натуральне, водночас, для тих, хто сумнівається – пропонується дегустація (20 гривень). Пляшка коштує 195-215 гривень.

 

Інша локація з грузинськими стравами, яка була на фестивалі раніше, тепер пропонує кілька новинок: “долму” – баклажан з горіхами та м’ясо з рисом у виноградному листі (по 40 грн).

Також на фестивалі можна скуштувати різноманітну рибку та морепродукти: мідії коштують в середньому 150 гривень (0,5-0,8 кг), креветки тигрові – 130 гривень, восьминіг – 80 гривень (шпажка), скумбрія – 100 гривень.

   

Серед іншого: овочі на грилі – 30-45 гривень, шашлик – 50-80 гривень, реберця – 60-80 гривень, ковбаски на грилі – 40-60 гривень, бургери – в середньому 80 гривень, лаваші – 30-50 гривень, хачапурі – 40-50 гривень, салати – 30-60 гривень, плов – 55-65 гривень, картопля “фрі” – 40 гривень.

Напої: пиво та сидр – 25-45 гривень, лимонад – 20-35 гривень, вино – 60-80, мохіто – 60 гривень, коктейлі – 40-80 гривень.

Окрім того, на території фестивалю працюватимуть майстри місцевого тату-салону та навіть барбери. На цій локації можна зробити постійне татуювання (від 400 гривень) або ж тимчасове (від 100 гривень). Обрати можна з кількох варіантів, які представлені у каталозі. Професійні барбери готові зробити стрижку просто посеред Food Fest за 250 гривень, змоделювати бороду за 150, а зробити укладку – за 100 гривень.

 

Цікавинкою також стане “Вуличний лекторій”, де можна буде послухати про взаємозалежність їжі та сексу, як без сорому говорити з дитиною на дорослі теми, про йогу, самодисципліну та багато іншого. Також заплановані лекції на кулінарну тематику, про користь “зелених коктейлів”, пророщування зерна та сезонну кухню.

Про те, як відбувався фестиваль минулого року та повну програму цьогорічного “Vinnytsia Food Fest” читайте у матеріалах:

 

Читайте також:

Смачна їжа, яскраві тату і лекції: чим дивуватиме весняний “Food Fest”. ПРОГРАМА

ТОП-50 кращих фото Vinnytsia Food Fest

 

Фото Ольги Мірошниченко

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.