Публікації за датами

  • 16 Грудня/ 10:39

    Vinnytsia

    Публікація16.12.1910:39

    Автор:Катерина Дядюк

    У Вінниці стартує історико-гастрономічний проект з виставками, лекціями і дегустаціями страв

У Вінниці стартує новий історико-гастрономічний проект “У історії на кухні”. В його рамках відбудуться виставки кухонних предметів (починаючи з кам’яного віку), тематичних картин із зображенням страв, а також лекції та дегустації від місцевих гастрогідів.

Цей проект називають новим жанром у роботі обласного краєзнавчого музею, і стартує він вже завтра, 17 грудня, з відкриття виставок “У історії на кухні” та “Смаки натюрморту”. В анонсі заходу також йдеться що експериментом в рамках цього проекту стане розділ дегустації історичних страв.

В історичній експозиції ви зможете побачити кухонні і столові предмети від кам’яного віку до ХХ століття, зазирнути на кухню у подільських селах, садибах та містечках, згадати не такий далекий побут наших батьків за радянської доби. Серед експонатів – унікальні археологічні знахідки, етнографічні цікавинки, вишуканий посуд з порцеляни, фаянсу, срібла, кухонні “ґаджети” минулого століття, – повідомляють організатори.

Натомість виставка “Смаки натюрморту” містить картини сучасних художників Вінниччини (її створили спільно з Вінницькою обласною організацією Національної спілки художників України).

Від часу свого народження жанр натюрморту відображав смаки сучасників не тільки щодо мистецтва, але й щодо їжі. Недарма кулінарія вважалася одним з провідних мистецтв, до якого долучалися видатні художники. Вінничани продовжують цю славну традицію, – зазначають організатори.

В рамках проекту “У історії на кухні” відбудуться ще екскурсії та лекції на теми їжі в історії та мистецтві. Цікаво, що участь у них візьмуть дослідниці подільської кухні Тетяна Пірус та Олена Павлова.

Відкриття виставок “У історії на кухні” та “Смаки натюрморту” відбудеться завтра, 17 грудня, у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї. Початок – о 16:00. Вхід на відкриття проекту – вільний.

Ці виставки експонуватимуться до 16 лютого 2020 року. Також у музеї зазначають, що на своїй сторінці у Фейсбук вони додатково оголосять про проведення тематичних екскурсій у вихідні дні (за попередньою реєстрацією).

Додаткова інформація та замовлення тематичних екскурсій для сформованих груп (від 10 до 20 осіб) за телефоном: (098) 462 44 05 (Тетяна Журунова, авторка проекту).

Фото – зі сторінки заходу у Фейсбук
Ілюстративне фото – з архіву Vежі

Читайте також: У Вінниці планують відкрити “соціальний” ресторан “Коцюбинський 220”

Читайте також: Вінницю хочуть перетворити на “Мекку гастрономічного туризму”: набирають гастро-гідів та створюють маршрути

Читайте також: “Циганське варення” та “Зося” у “Чайнику”: у Вінниці розповіли історії давніх ресторанів та “генделиків”. ФОТО

Читайте також: Березове шампанське і чорні голубці: вінничанам розповіли про весняний сезон у подільській кухні. ФОТО

Читайте також: Олена Павлова про подільську кухню: “В нас ще присутній страх голоду і нікуди ми від цього не дінемось”

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

author avatar
Катерина Дядюк

Дякуємо!

Тепер редактори знають.