Невдовзі у центрі Вінниці може з’явитися новий туристичний “магніт”: ресторан, музей та броварня в одному місці.
Про це сьогодні повідомив директор Департаменту економіки та інвестицій ВМР Віталій Погосян під час презентації остаточного варіанту маркетингової стратегії в Білій залі Вінницької міської ради. Нагадаємо, що під час презентації було озвучено, хто саме розробить новий бренд та логотип для Вінниці, а також оприлюднили 10 слів, з якими Вінниця найбільше асоціюється у мешканців України.
Серед іншого маркетингова стратегія також передбачає створення у місті ресторану-музею “Пивоварня Капуцинів”. “Проект спрямований на відкриття музею історії створення пива купицинів за стародавніми рецептами та залучення туристів”, – ідеться в стратегії.
Що стосується місця розташування самого ресторану-музею, вірогідно мова йде про будівлю на Соборній, 29. Нагадаємо, що раніше виконком міської ради вирішив надати товариству з обмеженою відповідальністю “Поділля Приват” вихідні дані – містобудівні умови та обмеження на проектування торгово-офісної будівлі по вул.Соборній, 29 у м.Вінниці”. Ідеться про перебудову приміщення, де раніше розташовувався готель під торговельно-офісний центр.
Водночас в інвестиційній угоді зазначені певні вимоги щодо цієї будівлі. Зокрема там ідеться про умову “Безоплатно передати в комунальну власність територіальної громади міста приміщення, розташовані не вище ІІІ поверху новозбудованого об’єкту, загальною площею не менше 310 кв.м. (орієнтовно 280 кв.м. корисної площі та 30 кв.м. площ загального користування), пристосовані для розміщення музею або експозицій. Розміщувати додатково на площах новозбудованого об’єкту (орієнтовно 150 кв.м) предмети експозицій – власні або третіх осіб – власників таких предметів на договірних засадах (строком не менше 10 років) за погодженням з уповноваженим органом виконавчого комітету міської ради…”
Читайте також: У майбутньому ТЦ на Соборній планують відкрити два музеї?
Ми зв’язалися із Сергієм Капустою, підприємство якого і здійснюватиме будівництво нового приміщення, за коментарем з приводу деталей майбутнього музею-ресторану. Бізнесмен не спростував подібних планів, однак зазначив, що поки не готовий оприлюднювати детальну інформацію про проект. Хоче ще одним натяком інтенсивної підготовки до запуску ресторану саме в такому форматі стала презентована на День Європи пивна інсталяція біля готелю “Франція”. Також відомо, що Сергій Капуста – власник унікальної колекції пивних пляшок, що в різні часи вироблялися у Вінниці. Вірогідно, саме вони будуть експоновані в майбутньому музеї-ресторані-пивоварні.
Відомо, що монахи-капуцини у Вінниці зокрема займалися варіння пива та пивного супу в монастирі, де зараз розташований костел. За переказами, монахи безкоштовно роздавали пивний суп містянам під час воєн та епідемій, з огляду на високу поживність страви.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.