У Стадниці налагодили виробництво тушкованого м’яса для захисників України

21:10
Автор: В'ячеслав Луцков
Become a Patron!

У Стадниці, що у Вінницькій міській територіальній громаді, налагодили виробництво тушкованого м’яса для захисників України. Наразі жителі приготували вже понад 10 тисяч банок з тушкованим м’ясом.

Про це повідомляється на сайті Вінницької міської ради.

Зазначається, що починали допомагати фронту з виробництва вареників для тероборони та плетіння маскувальних сіток, а зараз на приготування тушкованого м’яса для захисників України.

– Всі дуже швидко відгукнулися: хто чим може, тим і допомагає. Жителі Гавришівки, наприклад, підтримали фінансово і підручними матеріалами – приносили банки та кришки для консервації. В хід йде свинина та курятина від наших партнерів. Ми дуже прагнемо допомогти нашим військовим, я розумію, наскільки це важливо для них. Тим паче, з нашого округу чимало хлопців пішли боронити Україну, – розповів староста Стадницького Старостинського округу Владислав Яклюшин.

Задіяні на виробництві мешканці сіл Стадниці та Гавришівки. Як зазначає місцева жителька Ганна Збавитель, тушонка – це продукція, яка дуже довго зберігається.

– Ми практично всю громаду задіяли до роботи. Виготовленням займаються близько ста людей, це і жінки, і чоловіки – в кожного свій рецепт, оскільки готують вони вдома, а ми вже “закатуємо” і фасуємо. Все робимо стерильно та смачно, як для себе, – зазначає Ганна Збавитель.

 

 

 

Вказується, що наразі волонтери переробили вже тонну курятини – з неї отримали близько трьох тисяч банок тушонки. Наразі почали переробляти свинину.  Також наразі для захисників з територіальної оборони почали додатково готувати ще й каші з м’ясом.

Також на скло банок жителі клеять етикетки з побажаннями швидше повернутися, а до коробок з тушонкою – дитячі малюнки.

Фото – ВМР

Читайте також: Від рятувальних маячків до реактивних пічок: вінницький волонтерський “крафт”. ФОТО

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.