У Стадниці, що у Вінницькій міській територіальній громаді, налагодили виробництво тушкованого м’яса для захисників України. Наразі жителі приготували вже понад 10 тисяч банок з тушкованим м’ясом.
Про це повідомляється на сайті Вінницької міської ради.
Зазначається, що починали допомагати фронту з виробництва вареників для тероборони та плетіння маскувальних сіток, а зараз на приготування тушкованого м’яса для захисників України.
– Всі дуже швидко відгукнулися: хто чим може, тим і допомагає. Жителі Гавришівки, наприклад, підтримали фінансово і підручними матеріалами – приносили банки та кришки для консервації. В хід йде свинина та курятина від наших партнерів. Ми дуже прагнемо допомогти нашим військовим, я розумію, наскільки це важливо для них. Тим паче, з нашого округу чимало хлопців пішли боронити Україну, – розповів староста Стадницького Старостинського округу Владислав Яклюшин.
Задіяні на виробництві мешканці сіл Стадниці та Гавришівки. Як зазначає місцева жителька Ганна Збавитель, тушонка – це продукція, яка дуже довго зберігається.
– Ми практично всю громаду задіяли до роботи. Виготовленням займаються близько ста людей, це і жінки, і чоловіки – в кожного свій рецепт, оскільки готують вони вдома, а ми вже “закатуємо” і фасуємо. Все робимо стерильно та смачно, як для себе, – зазначає Ганна Збавитель.
Вказується, що наразі волонтери переробили вже тонну курятини – з неї отримали близько трьох тисяч банок тушонки. Наразі почали переробляти свинину. Також наразі для захисників з територіальної оборони почали додатково готувати ще й каші з м’ясом.
Також на скло банок жителі клеять етикетки з побажаннями швидше повернутися, а до коробок з тушонкою – дитячі малюнки.
Фото – ВМР
Дякуємо!
Тепер редактори знають.