“Гастрогід Вінниччини” презентує свій новий проект: дегустаційну вечерю страв єврейської та подільської кухонь.
Для гурманів, поціновувачів ізраїльської кулінарії, а також охочих її спробувати шабатну трапезу влаштують вже 24 листопада.
Як зазначають організатори, знайомство з єврейською кухнею відбудеться під час дегустації 12-ти страв та одного майстер-класа. У переліку традиційних страв, які будуть запропоновані гостям: форшмак з оселедця, ґефілте фіш, варнічкес, сефардські гумус та бабагануш, ґрібенкас, хелзель, ейсік флейш, цимес та руґелах.
Готуватимуть та розповідатимуть про особливості єврейської кухні засновниця й натхненниця львівського кафе «Єрусалим» Льоля Ланда, а також дослідниця галицької кулінарної традиції Маріанна Душар.
Під час вечері гостям розкажуть і про переплетення єврейської та подільської кулінарних традицій.
- 100 років тому, в самому серці Вінниці, щодня метушливо шумів та торгувався єврейський базар Каліча, – інтригують організатори.
І все ж таки головними стравами вечора стануть салат «Вендичанський» та вінницький борщ з мамалигою.
Нагадаємо, що 22 вересня відбулася звана вечеря з дегустацією страв подільської кухні: від огірків з медом до картопляної ковбаси.
Вечеря відбудеться в таверні «Флібустьєр» (вул. Соборна, 101), з 18:00 до 22:00. Вартість запрошення з однієї особи – 400 гривень.
Подробиці можна дізнатись за телефонами: 096-477-28-95 або 067-432-18-68. Організатори – «Гастрогід Вінниччина» та «Подільська кухня».
Фото and.ck.ua
Дякуємо!
Тепер редактори знають.