Публікації за датами

  • 13 Листопада/ 20:54

    Vinnitsa

    Публікація13.11.1920:54

    Автор:Олеся Яненко

    Крим, Грузія і риба: у Вінниці готуються до відкриття два нових тематичних ресторани

Наступного місяця у Вінниці очікується відкриття одразу двох нових заклади харчування: моноформат «Анчоусная» на Оводова та грузинсько–кримськотатарський ресторан “АССА!” на вулиці Батозькій.

Обидва заклади матимуть свою специфіку: наприклад аналогічна “Анчоусная” у Києві пропонує рибне меню за доступними цінами та пригощає анчоусами, бичками, барабулею, мойвою та тюлькою, а також бургерами, супами та напоями.

У Вінниці ж заклад відкриється вже наступного місяця та буде другою “Анчоусною” в Україні після столичної. Рибний моноформат розміститься прямо біля Вежі Артинова в колишньому приміщенні кафе “Mon Аmi”. На ньому вже тривалий час висять банери з написом “Починаємо годувати рибою та морепродуктами з 20 грудня з 18:00″, а поруч розташована інсталяція з мушлями у металевому каркасі з ілюмінатором.

Заклад “Анчоусная” є частиною мережі гастрономічних крамниць “Черноморка”, куди також входить моноформат “Селёдочная”. З офіційного сайту “Черноморки” зрозуміло, що до цього заклади цієї мережі відкривалися лише в Києві та Одесі.

Монофомат – заклад харчування, де подають лише одну страву у декількох варіаціях.

Інший заклад, що незабаром з’явиться у Вінниці, стане черговим “дитям” сім’ї ресторанів вінницького ресторатора Валерія Сиверчука, засновника кав’ярень “Чорна кішка Білий кіт”, гастро-бару “Батискаф”, ресторанів “Georgian Factory” та “Бутлегер та Душечка”.

Анонсований ресторан “АССА!” з’явиться на вулиці Батозькій, на місці закладу “Бутлегер і Душечка”, для якого в свою чергу шукатимуть більш “жваву” локацію у центрі міста. Як пише Валерій на своїй фейсбук-сторінці, “АССА!” відкриється вже 1 грудня та поєднає в собі грузинську та кримськотатарську кухню.

– Чому грузинський? Бо ми знаємо цю кухню досконало і могли би ще багато чого запропонувати нашим гостям, але в межах Georgian Factory у нас просто вичерпався вільний простір на нашій кухні й ми не в змозі розширювати далі меню . Чому кримськотатарський? Бо я на цій кухні виріс. Дитинство і юність моя пройшли в Криму, в місті Євпаторія серед кримських татар, які жили поруч, серед улюблених закладів, згадуючи які, у мене одразу починають, умовно кажучи, “текти слинки”.

– Я дійсно скучив за цією кухнею, тому що з 2014 не маю змоги потрапити на територію, яку окупував північний сусід. Для мене лагман, чебурек (чір-чір), янтик, плов, самса та багато подібних слів – то моя юність, то моя гордість і то мій біль. “Зайде” чи ні ця кухня Вінничанам – навіть гадки не маю, але сподіваюсь, що таки так. Бо Крим – це смачно, Крим – це автентично, Крим – це Україна.

Ресторатор також анонсував “відкриті проробки”, під час яких бажаючі зможуть долучитися до “становлення ресторану АССА!” та продегустувати страви з нового меню, аби залишити “відгуки та зворотній зв’язок по новим стравам”. Ціни на їжу, яка проробляється для нового ресторану буде встановлена по собівартості, а за страви, які на “проробках” гостю не сподобалися, можна буде не платити.

Такі “проробки” розпочнуться уже цієї суботи, 16 листопада та триватимуть  кожен день до 30 листопада з 16:00 до 23:00 у ресторані “Бутлегер і Душечка” (вулиця Батозька, 2). На “проробки” бажано записатись за цим номером – 068 954 44 36.

Читайте також: Мавпа на лампі, кінь в протигазі, в’єтнамський Шевченко та газований гарбуз: нові ресторани Вінниці. ОГЛЯД

Читайте також: Два вінницькі заклади потрапили до рейтингу “ТОП-100 кращих ресторанів України 2018”

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

author avatar
Олеся Яненко

Дякуємо!

Тепер редактори знають.